Objavljeno 01.07.2016.

Fino, zdravo i ukusno: Fit kebab

Kako mi se teško oduprijeti kebabu, a s obzirom na to da ova poslastica trostruko prekoračuje dozvoljeni unos kalorija, pokušao sam napraviti zdravu varijantu.


Moram priznati da je rezultat vrhunski "master piece" i da je bio besramno dobar, neusporedivo bolji od njegovog originalnog brata. Ne vjeruješ? Isprobaj ga!

Sastojci

- za “kruh” od jaja: 2 jaja
- pileći file
- zelena paprika
- cherry rajčica
- luk
- zelena salata
- sol
- limun
- curry
- papar
- korijander
- luk u prahu
- češnjak u prahu

PRELJEV: grčki jogurt, sol, mladi luk

Priprema

Najprije narežemo pileći file na sitne trakice,  začinimo ga solju, curryem, korijanderom, paprom, lukom i češnjakom u prahu i pokapamo limunom te ispečemo. Pustimo da stoji 5 minuta. Za nadjev sitno narežemo jedan list zelene salate, nekoliko cherry rajčica i pola zelene paprike. Nakon toga ispečemo "kruh od jaja" – omlet od 2 jaja, te pripremimo preljev od 2 žlice grčkog jogurta i nasjeckanog mladog luka, koji začinimo samo solju.

Dobar tek!

Miha Geršič




Povezani sadržaj