Objavljeno 27.02.2016.

Finger food: Gljive odjevene u pancetu

Ukoliko imate želju za neku prigodu pripremiti finger food, nećete se pokajati ukoliko izaberete ovaj recept. Riječ je o šampinjonima punjenim svježim sirom i začinima te omotanim pancetom.


Sastojci 

20 kom šampinjona
200 g ricotta sira
1 žlica maslinovog ulja
Po 1/2 žličice nasjeckanog vlasca i bosiljka
1 češanj češnjaka
150 g tanko narezane pancete

Priprema

- Operite gljive, odstranite stabljiku i ostavite ih da se ocijede.

Nadjev:
- U zdjelu dodajte ricottu, žlicu maslinovog ulja, sol, papar, naribani česnjak, nasjeckani vlasac i bosiljak.
- Osim bosiljka možete dodati timijan ili origano (izaberite po ukusu).
- Sve dobro izradite da se poveze.
- Nadjenite gljive.

- Nadjevene gljive omotajte pancetom i pričvrstite čačkalicom.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva - 20 minuta.

Servirajte toplo ili hladno...

Izvor, foto: coolinarka/Mucika




Povezani sadržaj