PIK Pečena šunka stvorena je od najkvalitetnijih komada svinjskog buta, prodaje se hladna poput ostalih PIK šunki, te je odmah spremna za konzumaciju. Radi se o proizvodu čija je proizvodnja omogućena uz korištenje nove tehnologije pečenja, prve takve vrste ne samo u Hrvatskoj već i u regiji, u koju je PIK Vrbovec investirao 2,6 milijuna kuna. Ova tehnologija se temelji na pećnici s podesivom temperaturom pečenja, koja omogućuje pečenje proizvoda kao završnu fazu proizvodnog procesa čime se dobiva tipičan i bogat okus pečenog mesa.
Osim na odjelu delikatese PIK Pečena šunka od sada je dostupna i u pakiranju narezaka što znači da je uvijek pri ruci za bogat i ukusan obrok.
PIK Pečena šunka ne sadrži pojačivače okusa, umjetna bojila, gluten, ni soju, a ima i smanjen udio soli te je odličan odabir za one koji paze na uravnoteženu prehranu.PIK Pečena šunka idealan je sastojak gurmanskih plata i salata, ali i ukusnih sendviča te brojnih drugih jela.
Tri brzopotezne ideje za kreativne obroke s Pečenom šunkom
1. Sendvič sa sezonskim namirnicama
Prva ideja zaista je sasvim jednostavna - sendvič sa svim tipičnim sezonskim namirnicama. Tamni raženi kruh namažite umakom od hrena koji daje dobru pikantnu podlogu. Zatim posložite ostale sastojke - tanko narezanu krišku PIK pečene šunke, kriške tvrdo kuhanih jaja i sezonsko povrće po izboru te sve pospite nasjeckanim mladim lukom.
Svi ovi okusi pomiješani u jednom "grizu" daju svježi zalogaj, odnosno sendvič kojem ćete teško odoljeti. U ovom sendviču možete uživati uz rotkvice, rajčicu, papriku ili bilo koje povrće koje je u sezoni.
2. Šarena salata
Drugi prijedlogu donosi ideju za lagani ručak, praktičan za ponijeti na posao. Odaberite dvije različite lisnate salate prema svom ukusu, dodajte im cherry rajčice i mini mozzarellu. Okuse podignite crnim maslinama te sve pojačajte tostiranim kruhom narezanim na kockice i Pečenom šunkom narezanom na deblje trakice.
Preostaje vam samo još zapakirati salatu u odgovarajuću posudu i uživati u trenucima pauze za ručak.
3. Vikend doručak sa šunkom i jajima
Treća ideja osnova je bogatog vikend doručka, kada želite jesti u kasno jutro, na miru i bez uobičajene jurnjave koja prati radne dane. Odrežite deblju krišku šunke, gotovo kao pravi odrezak. Uz nju ispecite jaja na oko ili kajganu, možete ih dodatno začiniti s malo čilija za razbuđivanje. Dodajte svježu lisnatu salatu ili bilo koje svježe povrće koje volite te poslužite uz sir i vrhnje.
Ovako pripremljeni bogati doručak osigurat će vam dovoljno vremena za uživanje u neradnom danu i dati snage za sve vikend - aktivnosti.