Objavljeno 01.02.2019.

Domaće lepinje za ćevape, pljeskavice, roštilj...

Kada jednom probate ove lepinjice garantiramo vam kako više nikada nećete poželjeti pojesti druge. Recept je vrlo jednostavan, rezultat očaravajuć.

Sastojci

1 kg brašna
4 male žlice soli
2 vrećice suhog kvasca
300 ml toplog mlijeka
300 ml tople vode
10 jušnih žlica jogurta (ne smije biti niti previše tekući niti previše čvrst)


Priprema
Brašno istresti u posudu u kojoj ćete miješati tijesto, dodati sol i promiješati. U toplo mlijeko staviti kvasac i ostaviti 10-ak min da odstoji. U brašno dodati mlijeko s kvascem, vodu i jogurt. Miješati dok se ne sjedini. Ako vam je tijesto ljepljivo - upravo takvo mora i biti. Ostavite na toplom 2-3 sata ili preko noći u hladnjak.

Istresi tijesto na podlogu i napraviti male loptice (od 1 kg brašna dobije se otprilike 8-10 loptica). Lopticu pomoću jagodica prstiju razvucite u krug te napravite kockice gornjoj strani. Stavite na papir za pečenje te u vrelu pećnicu. Pecite 8-10 minuta, na najvišoj temperaturi - dok ne dobijete zlatno žutu boju.


M.D.





Povezani sadržaj



Komentiraj