Objavljeno 19.09.2016.

Divlji rižoto s kozicama i kaparama

Ovaj put pripremio sam malo drugačiji rižoto. Crna, divlja riža je vrlo ukusna, ne raskuha se i ima nižu kalorijsku vrijednost od ostalih vrsta riže. Sadrži manje škroba, više bjelančevina i naročito je bogata vlaknima. Postoji nekoliko dobrih razloga da se nađe na mom i tvom tanjuru.


Sastojci
- šalica crne, divlje riže,
- kraljevske kozice,
- 5 žlica kapara,
- sok od jednog limuna,
- svežanj svježeg peršina,
- maslinovo ulje,
- papar.

Priprema
Rižu isperite hladnom vodom i kuhajte 35 do 40 minuta. Omjer vode i riže je 3:1, dakle približno 3 puta više vode.

U međuvremenu, dok se riža kuha pripremimo ostalo. Kozice ispržimo na maslinovom ulju kako bismo dobili površinsku koricu. Zatim sklonimo i poklopimo.

U manjoj zdjelici pomiješajte sok od limuna, kapare i nasjeckani peršin. Dodajte još 2-3 žlice maslinovog ulja i papar po želji.

Kada je riža skuhana, ocijedite je, isperite i istresite u tavu u kojoj ste pekli kozice. Dodajte kozice i mješavinu soka od limuna i ostalih sastojaka, a zatim malo pomiješajte. Nakapajte još malo maslinovog ulja kako bi sve bilo još sočnije.

Poslužite.

Još zdravih obroka možete pronaći na portalu fittijelo.com

Dobar tek!

Miha Geršič






Povezani sadržaj