Sastojci:
- 4 jabuke
- 1 jaje
- 1,5 šalica (od 2 dl) brašna
- 1 vanilin šećer
- malo ruma
- limunova ili narančina naribana korica
- 2 dl mlijeka
- ulje za prženje.
Priprema:
- Ogulite jabuke i očistite ih tako da ih izdubite po sredini. Nakon toga ih narežite na plohe.
- Napravite tijesto od gore navedenih sastojaka (jaje, brašno, vanilin šećer, rum, limunova ili narančina naribana korica, mlijeko).
- Tijesto mora biti malo gušće nego što je tijesto za palačinke.
- Jabuke umočite u tijesto koje ste prethodno spremili, a zatim u ulje za prženje kojega ste ugrijali u tavi.
- Nakon što se jabuke poprže i poprime zlatno - žutu boju, izvadite ih i ocijedite na papiru.
Dekoracija:
- šećer u prahu
- cimet u prahu
- šlag ili
- preljev od čokolade
Pohane jabuke su najfinije dok su još tople, ali mogu se jesti i dok se ohlade.