Objavljeno 10.11.2013.

Čokoladni kolač bez brašna i jaja spreman za 5 minuta

Volite brze, a ukusne kolače? Ništa lakše, tu samo kako bismo vam ispunili tu želju!


Sastojci
- 225 g tamne čokolade (70% kakaoa)
- 225 g slatkog vrhnja
- ¼ kašikica soli
- Kakao

Lim prekrijte pek papirom. Rastopite čokoladu na laganoj temperaturi. U drugoj posudi srednje veličine ugrijte slatko vrhnje. Kada se vrhnje dobro zagrije skinite ga sa strane i dodajte sol.

Dodajte čokoladu i kakao u vrhnje te lagano miješajte, sve dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Sjedinjenu smjesu prebacite u pripremljeni lim, pokrijte plastičnom folijom i dobro ohladite.

Kad je kolač ohlađen spreman je za posluživanje. Po kolaču pospite mljevene orahe, lješnjake, bademe ili ga jednostavno prelijte otopljenom čokoladom.

Izvor, foto: cure.ba, crobisimages




Povezani sadržaj