Objavljeno 23.04.2014.

Čokoladne kocke od griza

Donosimo vam recept za kolač, čija priprema ne traje dugo, a svidjeti će se svim ljubiteljima griza. Griz će u ovom slučaju poslužiti kao zamjena za biskvit, a pokazao se kao odlična podloga za kremu.


Sastojci:

Za podlogu:
1/2 l vode
1/2 l mlijeka
20 dag šećera
20 dag grisa
10 dag čokolade

Za kremu:
1 l mlijeka
4 pudinga od vanilije
10 žlica šećera (može i više ako volite slađe)
15 dag margarina
2 dl vrhnja za šlag (hulala, hole ili neko slično)

Za čokoladnu glazuru:
15 dag čokolade
3 žlice ulja
5 dag margarina
2 žlice šećera u prahu
5 žlica mlijeka

Priprema:

Za podlogu skuhajte griz u kombinaciji vode i mlijeka sa šećerom. Kada se griz zgusne umiješajte iskidanu čokoladu, dobro promiješajte dok se čokolada ne otopi i dok sva smjesa ne postane jednolično čokoladna. U lim srednje veličine premazan maslacom smjestite polutekuću smjesu od griza.

Za kremu zakuhajte oko 7-8 dl mlijeka, a ostatak mlijeka pomiješati s pudingom i šećerom. Skuhajte pudinge na klasičan način. Ohladiti uz miješanje kako se ne bi stvorila korica na pudingu. U ohlađeni puding umiješajte mikserom izrađen margarin i čvrsto tučeno vrhnje za šlag.

Kremom premažite podlogu od griza. Sve dobro rashladite, nanesite čokoladnu glazuru koja se napravi tako da se otopi čokolada pomiješana sa uljem, margarinom, šećerom i mlijekom.

Izvor, foto: recipeci.com





Povezani sadržaj