Objavljeno 02.10.2018.

Čokoladna torta koja se jede topla

Čokoladne deserte skoro svi vole, a kako nam dolaze sve hladniji dani ovaj recept za čokoladnu tortu koja se topla jede je idealan izbor.


Sastojci

Sastojci br. 1
- 300 gr milka čokolade ili neke druge mliječne
- 300 gr čokolade za kuhanje
- 250 gr maslaca

Sastojci br. 2
- 6 jaja
- 4 žlice šećera
- 3 žlice brašna
- 2 vanilija šećera

Priprema:

Sastojke br. 1 stavite u zdjelu te zdjelu stavite na drugu u kojoj vrije voda te otopite čokoladu.

Sastojke br. 2 pjenasto umutite i dodajte rastopljenu čokoladu i maslac. Izlijte u tepsiju i stavite peći na 160 stupnjeva pola sata. Kad je torta pečena pustite je da se ohladi pola sata, te je nakon toga izrežite i servirajte sa šlagom ili sladoledom (po želji).

Izvor: coolinarika/gastrodiva




Povezani sadržaj