Objavljeno 25.02.2019.

Čokoladna čarolija s višnjama

Ova torta idealan je spoj tamne čokolade, bijele čokolade i višanja, ukratko torta kojoj ćete teško odoljeti.


Sastojci

Biskvit: 
- 100 g maslaca
- 100 g tamne čokolade
- 100 g brašna
- 100 g šećera
- 4 jaja
- 20 g gustina
- 1 vanili šećer

Žele od višanja: 
- flašica višanja (kompot ili 400 g smrznutih)
- 2 dcl soka/kompota ili vode
- 4 žlice šećera
- 4 žl. gustina

Kreme: 
- 500 ml vrhnja za šlag
- 150 g bijele čokolade
- 150 g tamne čokolade

Ganache: 
- 250 ml vrhnja za šlag
- 150 g tamne čokolade

Priprema

- Otopiti skupa 100 g čokolade i 100 g maslaca, ostaviti da se prohladi. 
- Umutiti 4 jaja sa šećerom i vanilin šećerom, dodati brašno, gustin, prašak za pecivo i prohlađenu čokoladu. 
- Dobro umutiti i staviti u kalup promjera 24-28 cm prethodno obložen papirom. 
- Peći na 180 stupnjeva cca 20 minuta. Koru dobro ohladiti i vodoravno presjeći da dobijemo 2 biskvita.

Fila od višanja:
- Višnje sa 1 dcl vode/soka izblendati, staviti u posudu dodati 4 žlice šećera, staviti na vatru da se kuha. 
- Umutiti 4 žlice gustina sa 1 dcl vode dodati u višnje i kuhati da se zgusne. 
- Malo prohladiti i toplo premazati preko prve kore (pola količine)

- Umutiti 2,5 dcl slatkog vrhnja i dodati 150 g crne otopljene čokolade. 
- Jednu koru premazanu s filom od višanja staviti u kalup za tortu pa premazati filom od crne čokolade. 
- Umutiti 2,5 dcl slatkog vrhnja i dodati 150 g istopljene bijele čokolade. 
- Staviti preko fila od crne čokolade.
- Preko staviti ostatak višanja i drugu koru. 
- Staviti u frižider da se dobro ohladi.

- Kada se torta ohladila, napraviti ganache i preliti preko hladne torte. (Malo ga ohladiti prije prelijevanja). 
- Ostaviti tortu da se ponovo ohladi, najbolje preko noći. 

Izvor, foto: coolinarika/CrazyCatLady66




Povezani sadržaj