Objavljeno 21.10.2018.

Zašto suprug nije htio voditi ljubav sa mnom skoro godinu dana...

Jedna je žena otvorila svoju dušu i otvoreno pisala o tome kako se osjećala jer njezinu suprug nije htio voditi ljubav s njom nakon što je ostala trudna.

Hvala neplodnosti.

Oni koji su bili na umjetnoj oplodnji, vjerojatno su imali sličan protokol - nema vježbanja, bez seksa ili bilo kojih drugih aktivnosti koje ubrzavaju otkucaje srca u prvom tromjesečju, uz pretpostavku kako ste trudni. Ozbiljno smo shvatili ova pravila, nismo ih htjeli prekršiti i učiniti nešto što bi moglo potencijalno smanjiti šanse za trudnoćom.

08. studenog 2017. godine na dan naše oplodnje, suprug i ja smo tog jutra vodili ljubav, prije nego li smo krenuli u kliniku. Nije to nešto što smo planirali učiniti, ali smo htjeli da taj dan bude poseban i da se romantično spojimo i napravimo dijete. Nisam znala kako će to biti posljednji put da vodim ljubav sa suprugom sve dok se nije rodila Flo. Ili točnije, sedam tjedana nakon poroda. Matematički, deset mjeseci bez seksa.

Počela sam razgovarati s nekoliko prijatelja o tome i saznala kako je to puno češća pojava nego što ljudi misle - ali jednostavno ne razgovaraju o tome.

Pa, razgovarajmo o tome!

Razgovarajmo o seksu!

Saznala sam kako je česta pojava da muškarci imaju mentalne blokade prema seksu tijekom trudnoće. Nakon što je prošlo prvo tromjesečje i ukinuta su ograničenja, čekala sam strpljivo da moj suprug napravi prvi potez.

Čekala sam tjedan. Pa još jedan tjedan. I još jedan.

Bila sam zbunjena. I ljuta. s vrhuncem hormona u drugom tromjesečju. Počela sam googlati. Google mi je rekao kako me vara ili je gay. Ili ubojica. Ili umire.

Odlučila sam ga lijepo pitati 'Dušo, više ti nisam privlačna?' Nismo se seksali nekoliko mjeseci i počinje sve više biti toga svjesna. Odgovorio je smireno 'Naravno da jesi, samo moj seksualni nagon nije više isti, mislim kako je to zbog godina'.

Prošlo je još nekoliko tjedana. I sve se pretvorilo u veliki depresiju. I onda je konačno priznao. Nikada to neću zaboraviti. Bila sam u kuhinji, jela sladoled kada je došao kući s pića. Imao je suzne oči i rekao kako mi želi objasniti zašto nije vodio ljubav sa mnom pet mjeseci. Alkohol, serum istine. Zašto se toga nisam sjetila ranije.

Spustila sam sladoled i slušala.

Rekao je 'to je zbog treće osobe'. Pitala sam 'koje'? 

KORNJAČE, što si mislila?

Kornjača smo zvali Flo prije nego smo izabrali ime.

Te dodao 'Ne bi mogao živjeti sam sa sobom da sam bio razlog nečemu što se moglo dogoditi Kornjači, jednostavno nisam spreman riskirati. Žao mi je što se tako osjećaš.'

Razgovarali smo. Zagrlili smo se. Plakali smo.

6 tjedana nakon poroda sam ga obavijestila kako sam ja spremna za seks. I on je bio sprema. U roku od tjedan dana smo se vratili u formu, poput mladenaca. 

Foto: pexels

Povezani sadržajKomentiraj