Objavljeno 23.08.2017.

Većina majki ne stavlja svoje bebe u krevet na siguran način!

Svaki roditelj ima drugačiju rutinu za spavanje kada su njihova djeca u pitanju, a treba napomenuti kako većina njih izostavi jednu stvar koja može smanjiti rizik od sindroma iznenadne smrti dojenčeta (SIDS).

Iako mnogi roditelji znaju kako je najsigurnije za bebe da spavaju na leđima, novo istraživanje otkriva kako većina majki ne slijedi to pravilo svaki put kada njihovi mališani idu spavati. Istraživanje objavljeno u medicinskom časopisu Pediatrics, otkriva kako od 3.297 mama koje su sudjelovale u promatranju, njih samo 47,7 posto namjeravaju i uvijek postavljaju svoje dijete da spava na leđa.

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, postavljanje djeteta na leđima može smanjiti broj smrtnih slučajeva povezanih sa spavanjem. 

Treba napomenuti kako ipak oko 77,3 posto majki obično - ali ne uvijek - slijedi ovaj savjet.

Istraživanje otkriva kako većina majki koja stavlja svoje bebe na trbuh da spavaju, vjeruju kako je spavanje na leđima neugodno za bebu ili vjeruju kako je spavanje na leđima zapravo opasnije za bebu.

Bitno je da roditelji barem prvih 6 mjeseci djetetova života spavaju u istoj sobi kao i ono kako bi se smanjio rizik od SIDS-a za 50 posto.

Foto: pixabay
A.Đ./cafemom

Povezani sadržajKomentiraj