Objavljeno 08.02.2018.

Tata odlučio nositi gumenu narukvicu kako bi ga podsjetila da je mrzovoljan roditelj!

Tata dvojice sinova Mike Julianelle koji vodi blog pod nazivom 'Dad and Buried' otkriva kako je sam za sebe izabrao podsjetnik koji je poslužio kao upozorenje za njegovo roditeljstvo.

Odlučio je nositi elastičnu traku oko zgloba, a provjerite i zašto:

'Ja nisam za nakit.

Ne nosim ogrlicu, i definitivno ne nosim narukvice. Ne nosim ni sat, ni onaj za vježbanje. Nikad nisam nosio ni Livestrong narukvicu. Volim jednostavnost. Ljepota kao ova ne treba ukrase!

Ali vidiš li ovu elastičnu traku? Nosim to već tjedan dana.

To nije modni izričaj, to je podsjetnik.

To je podsjetnik da sam previše strog prema svom šestogodišnjaku.

To je podsjetnik da previše vičem, da često kažem 'ne', da gubim strpljenje s njim previše često i često ga grditi.

To je podsjetnik da on ima samo šest godina, da je još uvijek samo mali dječak, da još uvijek uči o svijetu, o sebi, o meni, i da je većina stvari koje radi, a mene izluđuju isto ono što rade i drugi dječaci.

To je podsjetnik da se on još uvijek prilagođava da ima mlađeg brata, da dijeli svoje igračke, svoj dom, čak i svoje roditelje.

I to je podsjetnik da sam i ja samo čovjek! Da još uvijek učim o svijetu, o sebi, o svom šestogodišnjaku i njegovom malom bratu, i o tome da budem dobar roditelj.

Nisam savršena osoba, i definitivno nisam savršen otac. Radim onoliko grešaka koliko i moja djeca, unatoč činjenici da imam dobrih 35. godina više iskustva.

Elastična traka mi pomaže da se sjetim toga, i pomaže mi da se sjetim da je sve u redu, da je roditeljstvo proces, da je u redu da se neke stvari pogrešno, sve dok se stalno trudiš i učiš iz tih grešaka.

To je podsjetnik da moram učiniti bolje, da moram kontrolirati svoj glas, da moram ostati miran duže, da moram reći 'da' češće.

To je podsjetnik da ne želim da se moja djeca boje svog oca, ili da misle o meni da sam 'mrzovoljan' roditelj.

Ideja elastične trake je da kada se uhvatim da zaboravljam te stvari, kada se nađem u svojim lošim navikama roditeljstva, zaboravim da budem strpljiv i razumijem svoju djecu, povučem ju natrag i opalim se po zglobu. Trebalo bi djelovati kao sredstvo za zastrašivanje.

Siguran sam da ovo nije originalna ideja, ali mislim da to nije važno. Ovo je novo za mene, i osjećam da mi je potrebno. To je također priznanje da ne moraš znati sve da shvatiš da ne znaš sve.

Srećom, do sada nisam morao da se opalim po zglob. Ne zato što nisam zeznuo, sasvim suprotno. (jučer je bio 'dovedi svoje dijete na posao' dan u mom uredu, moj mjerač strpljenja je bio u minusu do 10 ujutro!)

Ali u tjednu kada sam nosio elastičnu traku, sama njezina prisutnost je bila dovoljna da držim na umu svoje roditeljstvo, odnos prema djecom i to kakav tata želim biti.

Osim toga, s vremena na vrijeme ona se hvata za dlaka na ruci, što je bolno samo po sebi!'


Foto: facebook
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj