Objavljeno 01.02.2019.

Super status mame iz Hrvatske - 'Morala sam se ispucati. Znam da vas ima još...'

Petra Ninčević je majka dvoje djece, koja vodi blog Lipstick Mom, a svojom posljednjom iskrenom objavom o koordinaciji majčinstva, posla i kućanskih obveza poslala je svim majkama poruku kako nisu same.

Njezin status u cijelosti:

'Pitate me kako je otkad radim.

Ne znam otkud da krenem. Savjete tipa 'sve je stvar organizacije' mogu zabiti nazad nekome otkud su izašli.

Da mi netko sad kaže da prekosutra organiziram event za 100 ljudi, bilo bi gotovo. Doma nisam u stanju sudoper obrisati tjedan dana.

1. Budim se u 6

2. Pripremamo torbe klincima za vrtić, presvlačimo ih, oblačimo i molimo nebesa da se nitko ne usere ili zapiša.

3. Muž ih najčešće vozi jer radi od 9, a ja od 8, pa da ulove još malo vremena ujutro

4. U 16 izlazim s posla, pokupim Lotu i idem po Lukasa i pravac doma

5. Lota je tooooliko cendrava nakon vrtića da do spavanja 4 sata provede meni na rukama. Čim je spustim dere se, čim se odmaknem korak - vrišti. Skuhati nešto u toj fazi je NEMOGUĆE. Lukasa ulovi histerija i podivlja, znači afmosfera je nabijena na n-tu potenciju.

6. Muž dolazi oko pola 8, gladan kao pas, obavezno svađa jer mu ja uvaljujem klince, on želi pojesti u miru, ja samo želim pod tuš.

7. U 20.30-21 idu spavati i tu kreće kaos. Kažu žene da čiste, kuhaju i obavljaju što imaju kad djeca zaspu. Meni se Lota budi između 5-10 puta noću i ja sam jednostavno premorena. Svaki put ju malo ununam, pomazim, znači nema šanse da ju pustim da zaspi sama od sebe.

Kad bih ja trebala nešto skuhati, ne znam. Očistiti? Vikendom. Prošli vikend sam skuhala bolonjez. Od umora sam zaboravila zalediti dio da imam za tjedan.

Protekla 3 tjedna klinci izmjenjuju enterovirozu i upalu uha. Prvi tjedan je moja mama uzela bolovanje (a stvarno je uz to i bila bolesna, pa nek bolesni budu na okupu onda), drugi i treći smo angažirali didu da dođe za Zagreb.

Svaka čast tko može, ja evo ne mogu. Tražimo neku gospođu da nam uleti, makar oko održavanja stana.

Jedino pozitivno je što mi je frizerka opet odlično pogodila boju. Nisam se imala vremena šišati ni fenirati kako spada, samo skoknuti na bojanje. Thanks Frizerski studio Lotoss, to je jedini gušt koji sam uspjela napraviti za sebe trenutno. I uživati u zvuku fena, a ne vriske i dernjave.

Ali, nada umire posljednja. Tješim se da su klinci u fazama. I da kad dođe proljeće i lijepo vrijeme da će sve biti lakše. 

Morala sam se ispucati. Znam da vas ima još, you are not alone.'


Foto: facebook
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj