Objavljeno 14.06.2019.

Stopa fizičke izdržljivosti trudnica je skoro jednaka onoj profesionalnih sportaša

Žene koje su prošle kroz trudnoću dobro znaju koliko stvari tijelo mora proći prije nego na svijet dođe dijete. Novo istraživanje otkriva kako trudnice koriste gotovo jednako energije i izdržljivosti kao i sportaši.

Znanstvenici su otkrili kako je maksimalna potrošnja energije među izdržljivim sportašima tek nešto veća od metaboličke stope žena tijekom trudnoće.

Znanstvenici su uspoređivali sportaše - trkače koji su sudjelovali u utrci kroz Ameriku od 4.900 kilometara tijekom 140 dana (šest maratona tjedno) i iznenadili se stopom potrošnje energije koja je kod sportaša bila malo veća od stope žena u trudnoći.

Stopa fizičke izdržljivosti je 2,5 puta veća od tjelesnog metabolizma u mirovanju, što je oko 4.000 kalorija dnevno. Kada je žena trudna njezina potrošnja energije doseže maksimum od 2,2 postotka metabolizma u mirovanju, što je blizu granice. Nakon te stope ljudska tijela ne mogu dugoročno probaviti, apsorbirati i procesirati dovoljno kalorija.

Foto: pexels
A.Đ.

Povezani sadržajKomentari:

donald moore 17.06.2019.:

Korist od pridruživanja iluminatima smatra se nečim povoljnim, profitabilnim i korisnim pojedincu. Ima brojne prednosti kao što je poboljšanje života osobe, poboljšanje njegovog zdravlja i dobrobiti. Ukratko, članovi uživaju i fizičke i nematerijalne koristi. Iluminati i novi svjetski poredak su vruća tema rasprave. nazvati ili WhatsApp +15802129052. ili pošaljite email na illuminatitemple783@gmail.com da biste vidjeli svjetlo.
Hail666

donald moore 17.06.2019.:

Korist od pridruživanja iluminatima smatra se nečim povoljnim, profitabilnim i korisnim pojedincu. Ima brojne prednosti kao što je poboljšanje života osobe, poboljšanje njegovog zdravlja i dobrobiti. Ukratko, članovi uživaju i fizičke i nematerijalne koristi. Iluminati i novi svjetski poredak su vruća tema rasprave. nazvati ili WhatsApp +2347059568707. ili pošaljite poruku na illuminatitemple28@gmail.com da biste vidjeli svjetlo.
Hail666

Komentiraj