Objavljeno 09.08.2019.

Što zakonski smijemo napraviti kada vidimo dijete zaključano u automobilu

Svjedoci smo kako se u Hrvatskoj barem jednom na godinu dogodi da netko ostavi dijete u automobilu i ode u shopping centar što rezultira tragičnim slučajem.

Roditelji često znaju samo 'skoknuti' do dućana nešto kupiti, a da pri tome ostave dijete u automobilu po ljetnim vrućim temperaturama. Nažalost, tragičan slučaj skoro je pa neizbježan u takvim situacijama. Roditelji se ne zadrže par minuta, a djetetova tjelesna temperatura dva do tri puta brže raste nego kod odraslog čovjek, a posljedice mogu biti tragične.

Što učiniti vidimo li takav slučaj?


Zakonski imate pravo, ukoliko procijenite da je situacija ozbiljna, razbiti prozor automobila i pomoći djetetu jer se radi o spašavanju ljudskog života. No, naravno možete i pozvati službene osobe, npr. policiju koja će napraviti isto.

M.D.
Foto: pixabay

Povezani sadržajKomentari:

MariA aLice 09.12.2019.:

Pozdrav svima vama pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio zajam od 60000 eura. Prije sam nešto tražio zajam i oni su me kasnije prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja mi je bila spremna i voljna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlučio kontaktirati s njom i dala mi je priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam svoj dobar kredit dobio dobro zdravlje i s manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)

Komentiraj