Objavljeno 24.06.2019.

Roditeljski zagrljaj čini djecu pametnijom

Medicinski stručnjaci ističu kako je jedna od najvažnijih stvari koju roditelj može učiniti za svoje dijete kako bi poboljšao razvoj mozga djeteta - grljenje.

Istraživanje provedeno na 125 beba u Nationwide dječjoj bolnici otkriva kako je fizička ljubav korisna za bebe. Osobito u slučaju prerano rođenje djece. Kontak majke s djetetom kožom na kožu poboljšava fiziološku organizaciju prijevremeno rođene djece i kognitivnu kontrolu koja vodi od prosjeka do izvanrednosti.

Nježni roditeljski zagrljaj izaziva pozitivan odgovor mozga djeteta na dodir. Njihov mozak reagira na nježni dodir na načine slične onima koje beba doživljava cijelu trudnoću u majčinoj utrobi.

Foto: pexels
A.Đ.

Povezani sadržajKomentari:

donald moore 04.07.2019.:

Korist od pridruživanja iluminatima smatra se nečim povoljnim, profitabilnim i korisnim pojedincu. Ima brojne prednosti kao što je poboljšanje života osobe, poboljšanje njegovog zdravlja i dobrobiti. Ukratko, članovi uživaju i fizičke i nematerijalne koristi. Iluminati i novi svjetski poredak su vruća tema rasprave. nazvati ili WhatsApp +15802129052. ili pošaljite email na illuminatitemple783@gmail.com da biste vidjeli svjetlo.
Hail666

Komentiraj