Objavljeno 19.03.2018.

Ovo je pravi razlog zašto se bebe ritaju u trbuhu!

Vrijeme trudnoće ne prolazi bez unutarnjih udaraca bebe, a oni mogu biti pravo iskustvo za svaku buduću majku jer ih živahnost bebe podsjeća kako napreduje.

Udarci su poput podsjetnika napretka i spremnosti da se upozna s vama. Kada su pokreti djeteta u pitanju, nitko ne razmišlja previše o njima jer se smatraju normalnom pojavom u trudnoći.

Nova istraživanja su dala odgovor na to što se zaista događa u majčinom trbuhu dok se beba rita. Znanstvenici sa Sveučilišta Trinity iz Dublina se istražili zašto je to tako i otkrili kako beba tijekom kretanja u trbuhu pokušava pravilno razviti svoje kosti i hrskavicu.

Pokreti poput neprestanog udaranja, okretanja i istezanja u tijelu majke pomažu u poticanju molekularne interakcije koja u konačnici pretvara stanice i tkiva u kosti i hrskavicu.

Ako se beba dovoljno ne kreće u trbuhu to bi moglo dovesti do toga da ima krhke kosti ili abnormalan razvoj, ističu znanstvenici. Kao i kod odraslih ljudi i bebama je potrebno da njihovi zglobovi budu u pokretu.

Foto: pixabay
A.Đ./thestir

Povezani sadržajKomentiraj