Objavljeno 21.05.2019.

Nakon očinskog dopusta, muškarci žele manje djece nego prije

U ožujku 2007. godine Španjolska je uvela dva tjedna potpuno plaćenog očinskog dopusta, a ta se politična odluka pokazala iznimno popularnom. Već u prvoj godini mjeru je iskoristili 55 posto očeva.

S vremenom se očinski dopust mijenjao i u 2018. godini se povećao na pet tjedana, dok se do 2021. godine očekuju dodatna proširenja ove mjere.

Ekonomisti su proučavali učinke ove mjere iz 2007. godine i otkrili kako su muškarci koji su koristili očinski dopust ostali u istoj radnoj snazi kao i muškarci koji nisu koristili tu mjeru, ali su ostali više angažirani oko skrbi za djecu nakon povratka na posao.

Uz to, otkriveno je kako su se nakon mjere očinskog dopusta muškarci manje vjerojatno odlučivali za još djece u budućnosti.

Ankete provedene između muškaraca u dobi od 21 do 40 godina pokazale su kako žele manje djece nego prije jer su više svjesni napora i troškova vezanih uz odgoj djeteta te su više usmjereni na kvalitetu, a ne kvantitetu.

Foto: pexels
A.Đ.

Komentari:

Donald Rodgers 24.05.2019.:

Nemojte vidjeti svjetlo. Novac, moći, slava i bogatstvo postaju vaš naslov u samo tri dana. Pridružite se iluminatima danas i dobit ćete novčanu nagradu od 2 milijuna dolara automobila i lijep dom po vašem izboru u vašoj željenoj zemlji snova.
Ako ste zainteresirani za pridruživanje iluminatskom bratstvu, obratite se glavnom svećeniku iluminata u (Francuska paris) Email: (joinilluminati66@gmail.com)
ili preko agenta whats-app kroz ovaj kontakt.
33751412396.

Gonzalez Andres 23.05.2019.:

Pozdrav,
Jeste li poslovni čovjek ili žena? Ako u nekom financijskom neredu ili trebate novac za pokretanje vlastitog posla? Trebate li kredit za plaćanje duga? Ako imate nisku kreditnu ocjenu, a banke / druge lokalne financijske institucije imaju poteškoća s dobivanjem kredita? Osobni zajam, širenje poslovanja, poduzetništvo i obuka, konsolidacija duga, krediti s teškim novcem. Pa, trebate zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga. Nudimo kredite s niskom interventnom stopom od 2%, kontaktirajte nas s konstantnim pratiocem kredita putem ove e-pošte: gonzalezandresloan@gmail.com

Komentiraj