Objavljeno 23.09.2019.

Majka trojice sinova napisala moćno pismo budućim snahama

Rachel je majka trojice sinova koja vodi blog 'Three Boys and Mom', a u jednoj od svojih objava dotaknula se i škakljive teme o odnosima između svekrve i snahe.

Nedavno me netko pitao u kakve se muškarce nadam da će moji sinovi odrasti...

Iako dok gledam svoje sinove vidim svoje bebe, ne odgajam djecu. Odgajam muškarce. Muškarci koji će jednog dana, nadam se, postati očevi i muževi. Moj je posao kao njihove majke da ih odgajam s vještinama potrebnim za izlazak u svijet i dobro ispunjavanje uloga. Svakog dana, predana sam toj odgovornosti.

'Mojim budućim snahama

Želim vam reći nekoliko stvari. Neću moći pokriti sve, ali na sreću imamo vremena.

Ne poznajem vas još, ali vas volim. Toliko vas volim, jer ćete jednog dana voljeti moje sinove. I oni će vam uzvratiti ljubav.

Doći će dan kada će ovi neuredni i blesavi dječaci biti vaši. Uvijek će biti moji, ali vi ćete zauzeti moje mjesto na više načina.

Jednog dana će vaša ruka zamijeniti moju. Vaše oči će biti njihov mir, a srce dom.

Vi ćete ih poljubiti za laku noć.

S vama će dijeliti svoje snove.

Vi ćete ih tješiti kada budu uplašeni.

Vi ćete držati njihova srca. Ista srca koja su kucala na mojim grudima dok sam ih držala svake večeri.

Jednog ćete dana, to biti vi.

Uvijek sam mislila da ću imati kći. Sada znam da ćete to biti vi. Znajte kako se molim za vas svakog dana, baš kao što se molim za svoje sinove.

U ovom trenutku, vi ste sve svojim roditeljima, kao što su i meni moji sinovi. ... Molim se da vas nauče da volite sebe prvo, jer be toga neće biti dovoljno snažne da volite druge uspješno. Molim se da vam svakog dana daju do znanja da ste poklon.

(...)

Predana sam da odgojim svoje sinove da budu neovisni i nikada ne gledaju na vas kao na svoju majku. Naučit ću ih da znaju što su žene i koliko su one posebne. Obećavam da ću ih odgojiti na takav način da se uvijek sjećaju da te nečije kćeri i da ste pripali njima nakon što ste pripadali Bogu i vašim roditeljima.

(...)

Obećavam vam da ću ih svakog dana učiti istim lekcijama. Posadit ću sjeme ljubavi u njihovo srce. Obećavam da ću ih naučiti kako se brinu o sebi. Da peru rublje i posuđe, da nikad ne očekuju da vi to sve napravite. Kako da budu vaši partneri. ...'

Cijelo pismo pročitajte na blogu.

Foto: facebook/rachaelplus3
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj