Objavljeno 17.06.2019.

Kvaliteta sna roditelja ovisi o broju djece, njihovom spolu i godinama

Svaki se roditelj bori s nedostatkom sna, bez obzira koliko djece ima. No, ipak je u većoj mjeri dobar san povezan s brojem djece.

Na web stranici Amerisleep provedena je anketa koja otkriva vrijeme trajanja sna roditelja s obzirom na broj djece. U anketi je sudjelovalo 31.621 osoba i otkriveno je kako majke troje djece spavaju najmanje - prosječno 8,8 sati dok majke koje imaju petero djece spavaju najviše - prosječno 9 sati. 

U usporedbi s očevima vidljiva je razlika jer oni koji imaju petero djece spavaju najmanje - 8,4 sata, a najviše 8,8 sati oni koji imaju jedno dijete.

Mame s puno djece prirodno postaju opuštenije kako djeca rastu te znaju kako je za njih san važniji od čiste kuće. Ako se dovoljno ne naspavaju, ni sve druge obveze neće moći biti izvršene.

S obzirom na dob i spol djece majke i očevi najmanje spavaju uz kćeri koje imaju manje od godine dana i curice u dobi od 3 do 5 godina. Kada su sinovi u pitanju, očevi najmanje spavaju uz dječake koji su mlađi od godine dana i one u dobi od 13 do 17 godina, dok majke najmanje spavaju uz sinove do prve godine života.


Foto: amerisleep, pexels
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj