Objavljeno 11.01.2017.

Ispovijest majke - 'Nitko mi nije rekao da ću se radije maziti s bebom nego sa suprugom'

Jedna je majka i blogerica odlučila je na svom profilu na društvenoj mreži napisati ispovijest o majčinstvu bez uljepšavanja. Svojim je potezom naišla na preko 70.000 istomišljenika koji su njezinu ispovijest podijelili dalje.

Ispovijest prenosimo u cijelosti:

"Nitko mi nije rekao da je savršeno normalno što niste "voljeli" svoju bebu prvi put kad ste ju vidjeli i kada su vam je stavili u naručje. To je OK. Isto sam se osjećala kada sam vidjela svoju posteljicu preko bebe i zaista mi nije bilo do maženja s njom.

Nitko mi nije rekao da će šavovi tamo dolje boljeti mnogo više nego porođaj.

Nitko mi nije rekao da dojenje toliko boli. Da li je to normalno? Svatko tko kaže da ne bi trebalo boljeti, napola je upravu. Ukoliko postoji bol, to je znak loše laktacije, ali i znak da nešto tako jako vuče vašu bradavicu. Potrebno je tjedan ili dva da se ta bol smiri. A onda vaš vas partner može slikati jer ćete se konačno slatko smijati i nećete biti bjesni.

Nitko mi nije rekao kako će svi imati mišljenje o mojoj bebi – kako da je hranim, kako da je oblačim, kako da joj dam ime, kako da je uspavljujem, zašto ju treba uspavljivati samo pet sekundi dnevno inače će biti razmažena i kako ako je ne držite u rukama 24/7 niste dobra majka, itd…

Nitko mi nije rekao koji je ljubazan način da oterate sve te ljude da odj…

Nitko mi nije rekao kako zaista više nikada neću biti sama. To uključuje i veliku nuždu, ali i brijanje u kojem moje dijete sudjeluje. Posebno kada malo porastu, pa ulete u kupaonicu dok se brijete tamo dolje, a onda se vi molite ne dobiju traumu do kraja života.

Nitko mi nije rekao da onda kada se naviknete da više niste sami, nedostaju vam čak i kada spavaju jer su tako slatki. Tako slatki! Otvorio je oči?! Bježi, bježiiiii!

Nitko mi nije rekao kako je biskvit i čaj zdrava dijeta. Jer nije! Ali pomaže vam da prerodite dan, tako da koga briga.

Nitko mi nije rekao da će beba učiniti ono grozno: 'Ponekad mrzim muža'. Da bih se nekada radije mazila s bebom. Ali nitko mi nije ni rekao da ću poželjeti umrijeti od sreće kad ga vidim kako se igra s bebom. A onda i raširiti noge kad predloži drugo.

Nitko mi nije rekao kako uprkos tome što bih ranije mislila da ništa od ovoga ne mogu, moji me instikti ipak neće iznevjeriti. Svi se snalazimo, kod nekog to izgleda lakše, kod nekog teže.

Nitko mi nije rekao da će biti trenutaka kada ću se plašiti, osjećati čudno i kao da to nisam ja. Mislila sam da to nikome ne smijem reći jer se nitko tako ne osjeća, a onda sam podijelila ove riječi i vidjela da se tako osjeća tisuće vas.

A onda ste mi rekli kako ovo ne traje zauvijek. Nekad se vrati i hoćete da pobjegnete, ali svi do jednog ste rekli sve samo postaje bolje! Lakše! Da će proletjeti! Da vrijedi!"

Foto: pixabay
M.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj
Popularno na blogu