Objavljeno 31.08.2017.

Ispovijest majke - 'Nisam se odmah zaljubila u svoju djecu'

Majka dvoje djece, Jessica Giuricich je otvorila svoju dušu i napisala iskrenu ispovijest o tome kako odmah po rođenju svoje djece nije bila zaljubljena u njih, nego joj je trebalo vremena da ih upozna...

'Dok sjedim i pišem ovo, dojim svog 4 mjeseca starog sina. Moj porod s njim je bio brz. Rođen je 30 minuta od dolaska u bolnicu. Nije bilo vremena za epiduralnu, tako da sam sve osjetila. Sve. Ali kad je sve bilo gotovo i kad sam po prvi put držala njegovo malo, ljepljivo, ružičasto tijelo u naručju, nisam plakala. Nisam se smijala. Nisam pogledala svog supruga sa čistom radošću. 

U obje trudnoće, ljudi su mi uzbudljivo postavljali pitanja na koja nisam znala odgovoriti. Pitali su me nešto poput: 'Zar nisi zaljubljena u svoju bebu?' Nisam znala odgovoriti, jer nisam htjela biti osuđen ako kažem istinu. Ne, nisam bila odmah 'zaljubljena' u svoje dijete. Niti u svoje prvo dijete, a niti u drugo dijete. To ne znači kako ne volim svoju djecu.  Pokorila bih i nebo i zemlju zbog njih, ali nisam bila odmah zaljubljena u njih. Teško je biti zaljubljen u nekoga zbog koga vam se spava dok vozite jer ste toliko iscrpljeni cijelo vrijeme. Ili plače bez prestanka dok pokušavate napraviti večeru. Ili stavlja ogroman pritisak na vaš odnos s partnerom. Volim svoju djecu, ali ne volim novorođenačku fazu. I to je u redu.

Mislim da sam napokon počela uživati ​​u svojoj kćeri kad je imala oko 4 mjeseca. Prije toga, ona bi mi srce rastopila kad se nasmiješi ili smije, ali nisam osjećala za nju što i danas. Sada ona ima 2 godine i moja je omiljena osoba na planeti. Ona me tjera da se smijem svaki dan i ispunjava moje srce radošću. Čak i kada ima temperaturu i zaprlja cijelom podu bacajući hranu i odbijajući jesti večeru. Moje srce je puno zbog nje. A sad kad se moj sin počinje smijati i igrati, osjećaji za njega postaju sve veći i veći.

Ako ste jedna od onih žena koje su držajući novorođenče u rukama čule 'pjevanje zborskih anđela,' očito me ne možete razumjeti. Ali ako ste jedna od onih žena kojima je bilo potrebno malo vremena da se zaljube u sićušnog stranca koji je donio potpuni kaos u života, samo znajte kako niste same. Ništa nije loše s vama. U redu je odvojiti vrijeme kako biste upoznale bebu prije nego što ti posebni osjećaji započnu izlaziti iznutra.'

Foto: pexels
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj
Popularno na blogu