Objavljeno 12.03.2018.

Djeca samohranih majki su zdravija ako su sličnija ocu!

Sa svakim rođenjem djeteta raspravlja se o tome kome novorođenče više sliči, a kako otkriva istraživanje iz časopisa 'Journal of Health Economics', postoje određene prednosti za djecu samohranih majki koja su više nalik očevima.

Znanstvenici sa Sveučilišta Binghamton iz New Yorka su otkrili kako postoji veća vjerojatnost da će očevi provesti više vremena s novorođenčem ako izgleda poput njih i kako takva pozornost može imati dugoročne koristi za dijete.

Profesor Solomon Polachek je objasnio kako su očevi važni u podizanju djeteta i to se manifestira u zdravlju djeteta, dodajući kako su očevi koji vide svoju sličnost kod djeteta sigurni da je dijete njihovo i tako više vremena troše na njega.

U istraživanju je sudjelovalo 715 obitelji u kojima beba živi samo s majkom te je otkriveno kako novorođenčad koja je izgledom više sličila ocu bila zdravija.

Uključenost oca u odgoj djeteta koje živi samo s majkom poboljšava zdravstvene pokazatelje. Dok dovoljno pozornosti od strane oca u kasnijim godinama ima puno više od samo zdravstvenih čimbenika.

Foto: pexels
A.Đ/popsugar

Povezani sadržajKomentiraj