Objavljeno 03.03.2019.

Znanstvenici tvrde kako će vam ovo pomoći u gubitku kilograma!

Jeste li ikada pomislili kako bi trebali voditi dnevnik prehrane, odnosno onoga što svakodnevno jedete? Kako se čini, upravo bi vam ta odluka mogla pomoći u skidanju suvišnih kilograma.

Centra za zdravstvena istraživanja Kaiser Permanente otkriva kako je vođenje dnevnika prehrane ono što će vam pomoći u gubitku kilograma, a njihovo otkriće je objavljeno u časopisu American Journal of Preventive Medicine.

Znanstvenici su promatrali skupinu od 1.700 pretilih osoba i zaključili kako su dvostruko više kilograma skinule osobe koje su vodile dnevnik svoje prehrane, u usporedbi s osobama koje ga nisu pisale.

Kada vodite dnevnik prehrane imate potpuni pregled svojih obroka i ne može vam se dogoditi da ignorirate suvišne unesene kalorije. Osim toga imate pregled svih kalorija koje unosite i s vremenom ćete uočiti koje od njih još trebate umanjiti ili izbaciti.

Kada se odlučite voditi dnevnih prehrane on će vam pomoći da prepoznate dijelove svoje prehrane koja sabotira gubitak kilograma. Svakodnevnim vođenjem dnevnika imate pregled na svoju prehranu unazad i tako ćete moći pratiti svoj uspjeh.

Odlučite se kako želite voditi dnevnik, klasičnim načinom - zapisivanja na papir ili putem mobilne aplikacije i započnite svoju transformaciju.

Foto: pixabay
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj