Objavljeno 27.01.2020.

Žene su više izložene stresu zbog partnera, nego djece!

Udane žene su izložene većem stresu od slobodnih žena. Ogroman teret su im posao, roditeljstvo i brak, a zbog svega toga češće osjećaju glavobolju, umori i bijes.

Iako je roditeljstvo stresno, muževi doprinose višoj razini stresa nego djeca. Istraživanje otkriva stav udanih žena koje kaže kako im djeca uzrokuju manje stresa od muževa (stres nije povezan s varanjem ili zlostavljanjem). 46 posto kaže da im više stresa uzrokuju muževi, nego djeca.

Muškarci se ponašaju poput djeca

Istina je da se muškarci ponašaju poput djece, to se izražava u njihovom neozbiljnom stavu prema nekim pitanjima i u njihovom ponašanju, ali i u interakciji s djecom. 

'Sedmogodišnjak će biti sedmogodišnjak, ali kada se 35-godišnjak ponaša kao sedmogodišnjak to je puno stresnije jer bi on trebao znati bolje', otkriva jedna žena iz istraživanja.

Mala pomoć supružnika oko kućanskih poslova

Istraživanje otkiva kako jedna od pet majki nema dovoljnu pomoć supruga u kući što je glavni izvor svakodnevnog stresa. Žene troše više vremena na kućanske poslove, a muževi više opuštajući se. Ženine dužnosti nisu samo kućanski poslovi, oni uključuju i plaćanje računa, kupovinu namirnica i planiranje proračuna. 

Žene imaju osjećaj krivnje jer im nedostaje slobodnog vremena

S obzirom na sve ženske dužnosti, pogotovo ako majka radi puno radno vrijeme, ne čudi osjećaj vremenskog stresa. Nakon posla i kućanskih dužnosti, žena se mora posvetiti i svakom članu obitelji u 24 sata, ali se ponekada zbog žurbe mogu dogoditi pogreške. Stres može biti uzrokovan krivnjom.


Foto: pexels
A.Đ.

Povezani sadržajKomentari:

suljkhn 06.02.2020.:

GOVORITE MOJE TESTIMONE, DOBRO DAN MOJI LJUDI HRVATSKE

ISPITIVANJE O KAKO DOBIO SAM ZAJEDNIK DA KUPIM KUĆU OD NEKRETNOG I GENUJNOG KREDITA Kompanije POZOVIMO Kreditnu tvrtku gradske banke. Danas sam VELIKA SRETNA I BOG BLESS CITY BANK COMPANY.
,
Zovem se Katica Dolazim iz HRVATSKE i zadnjih 5 mjeseci tražim originalnu kreditnu tvrtku za kupnju kuće
sve što sam dobio bila je gomila prevare koje su me natjerale da im vjerujem i na kraju
dana, uzeli su mi novac ne dajući ništa zauzvrat, sve
nada mi se izgubila, zbunio sam se i frustrirao, nikad nisam htio imati bilo kakve veze s tvrtkama koje daju kredite na internetu, pa sam otišao posuditi nešto novca od
prijatelju, rekao sam joj sve što se dogodilo i rekla je da mi može pomoći to
ona poznaje tvrtku za zajam koja mi može pomoći u bilo kojem iznosu zajma
potreban mi je s vrlo niskom kamatnom stopom od 2%, da je upravo dobila
zajam od njih, usmjerila me prema tome kako se prijaviti za kredit, jesam
baš kao što mi je rekla, prijavila sam se s njima na Email: (citybankloan123@gmail.com) Nikad nisam vjerovala, ali pokušala sam i na svom
najveće iznenađenje dobio sam kredit u roku od 24 sata, nisam mogao vjerovati,
Opet sam sretan i bogat i zahvaljujem Bogu na takvom zajmu
tvrtke poput ove još uvijek postoje na ovim prijevarama na svim mjestima,
molim vas da savjetujem svima koji trebaju kredit
 (citybankloan123@gmail.com) nikada vas neće iznevjeriti, i
vaš život će se promijeniti kao što je i moj. Brzo kontaktirajte (citybankloan123@gmail.com) danas i od njih dobijete svoj zajam, Bog blagoslovi tvrtku za kredit gradske banke za njihovu stvarnu ponudu zajma.
 Obavezno kontaktirajte tvrtku za izdavanje gradskih banaka zbog svog zajma jer sam bez stresa uspješno dobila kredit od ove tvrtke.

Komentiraj