Objavljeno 24.03.2020.

Žene s temperamentnom naravi utječu pozitivno na muško zdravlja!

Iritira li vas temperamentna narav vaše partnerice? Možda nakon ovog istraživanja promijenite mišljenje i prihvatiti svoje bolje polovice.

Istraživanje otkriva kako su žene koje šefuju svojim partnerima 'pravi dragulj' jer svojim ponašanjem smanjuju rizik od razvoja dijabetesa kod partnera.

Snažna osobnost vaše partnerice ima svoje prednosti. Tim znanstvenika sa Sveučilišta Michigan i Sveučilišta Chicago otkriva  kako 'loša narav' ima utjecaj na zdravstveno stanje ljudskih odnosa, potencijalno na razvoj dijabetesa.

Istraživanjem je obuhvaćeno 1.228 osoba koje su otkrile stupanj zadovoljstva svojom vezom, koliko su sretni s partnerom i provode li slobodno vrijeme zajedno.

Kvaliteta odnosa varirala je ovisno o spolu sudionika. Žene koje su otkrile pozitivnije okruženje u vezi imale su smanjeni rizik za razvoj dijabetesa u budućnosti. Međutim, muškarci su iznenadili jer su rezultati suprotni onima kod žena. Muškarci su otkrili da u vezi sa ženom koja voli imati stalnu kontrolu i koja ih kritizira pokazuju manju vjerojatnost od razvoja dijabetese u kasnijem životu.

Ti muškarci ne samo da imaju niži rizik od razvoja dijabetesa, već i povećavaju svoje šanse za kontrolu razine šećera nakon pojave dijabetesa. Znanstvenici su istaknuli da to nije rezultat intenzivne veze, već rezultat napora neke osobe da prati zdravstveno stanje svog partnera.

Žene s temperamentnom naravi obično donose bolje odluke!

Foto: freepik
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj