Objavljeno 18.07.2018.

Žene očekuju skuplji zaručnički prsten ako je muškarac ružan! Dok muškarci kupuju skuplji lijepoj ženi!

Muškarci koji su manje atraktivni izgledom, po mišljenju žena trebaju kompenzirati svoj izgled s pozamašnim zaručničkim prstenom.

Istraživanje otkriva kako žene očekuju zaručnički prsten s velikim kamenom ako je njihov partner lošijeg fizičkom izgleda. Suprotno tome muškarci će vjerojatnije kupiti zaručnički prsten s velikim kamenom budućoj supruzi ako je ona lijepa.

Znanstvenici na Sveučilištu Western Oregon pitali su 590 osoba kako izgled utječe na njihov izbor zaručničkog prstena. Sudionici istraživanja su promatrali fotografije suprotnog spola koje su prethodno označene kako 'atraktivne' ili 'neprivlačne' te su ih morali zamisliti kako svoje partnere.

Žene su birale veličinu prstena prema fotografijama zamišljenog partnera, dok su se muškarci izjasnili kakav bi prsten (po veličini) kupili za zamišljenu djevojku.

Rezultati su pokazali kako su muškarci voljni kupiti veći i skuplji prsten kada je žena atraktivnog izgleda. Dok su žene očekivale skuplji prsten ako su zamišljale neprivlačnog partnera.

Foto: pexels
A.Đ./dailymail

Povezani sadržajKomentiraj