Objavljeno 05.12.2019.

Ženama je hladnije i potajno podižu grijanje bez znanja partnera

Iako su tjelesne temperature ženskog i muškog tijela slične, mnogima su poznate prepirke koje se odnose na temperaturu u kućanstvu.

Čini se kako je idealna temperatura u kući složena stvar koja će vrlo vjerojatno podijeliti mišljenja između žena i muškaraca. Istraživanje otkriva kako se trećina parova ne slaže oko temperature u kući te kako četiri od deset žena potajno podižu temperaturu grijanja iza leđa partneru.

Istraživanje je provela tvrtka koja instalira i održava kotlove i termostate Corgi Homeplan i otkriva kako postoje snažni dokaži koji potkrepljuju kako su žene osjetljivije na hladnoću. Ženama je ugodnije na temperaturi od 2,5 stupnjeva toplijoj od muškaraca, a to je obično između 24 - 25 stupnjeva.

Naša percepcija temperature ovisi o temperaturi kože koja je za žene, u pravilu niža. 

Prosječna temperatura ženskih ruku izloženih hladnoći gotovo je 3 stupnja niža od one koja je zabilježena kod muškaraca. Razlog tome je ženski hormon estrogen koji malo zgušnjava krv, smanjujući protok kapilarama koje opskrbljuju tjelesne ekstremitete. To znači da kod žena, protok krvi prema vrhovima prstiju i nožnih prstiju ima tendenciju bržeg isključivanja kad je hladno.

Foto: pexels
A.Đ.

Povezani sadržajKomentari:

MariA aLice 08.12.2019.:

Pozdrav svima vama pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio zajam od 60000 eura. Prije sam nešto tražio zajam i oni su me kasnije prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja mi je bila spremna i voljna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlučio kontaktirati s njom i dala mi je priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam svoj dobar kredit dobio dobro zdravlje i s manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)

Komentiraj