Objavljeno 16.07.2020.

Žena godine je, bez konkurencije, Alemka Markotić

U izazovnim vremenima poput ovih u kojima se kao društvo nalazimo, nikada nije bilo lakše odlučiti tko je žena koja predstavlja snagu Hrvatske i zaslužuje titulu - žene godine.

Heroina nacije, prof.dr.sc. Alemka Markotić, dr.med., bez konkurencije je proglašena ženom godine 2020., prema odabiru časopisa Zaposlena. Alemka Markotić je izašla pod povećalo javnosti u jeku borbe s korona virusom, u vremenima straha i nesigurnosti kada je njen lik postao sinonim za smirenje, sigurnosti i pogled u sretniju budućnost. Istaknuta je hrvatska znanstvenica i liječnica koja je u području znanosti, svojim dosadašnjim znanstvenim radom, značajno pridonijela i cjelokupnom razvoju hrvatskog društva jer su upravo znanost, znanje i istraživanja presudni za razvitak svake države. Njena je karijera prožeta usponima i postignućima koje je izborila marljivim radom i trudom, a dobitnica je nebrojeno mnogo nagrada i priznanja.

'Alemka Markotić je žena koja je tijekom situacije povezane s korona virusom smirivala naciju poput apaurina. Sve svoje znanje usmjerila je na očuvanje zdravlja ljudi. Davala nam je jasne poruke te pronašla načina da svakome tu poruku kaže na razumljiv način. Njezina jasnoća i odmjerenost bili su presudni za sve nas ovih posljednjih nekoliko mjeseci, a sigurno će nam biti važni faktori i u budućnosti. Profesionalnošću i izvrsnošću u obavljanju svog posla ona je inspiracija i primjer svima nama, a posebno ženama, pokazavši da se žensku snagu nipošto ne smije podcjenjivati.', izjavila je Ana Gruden, glavna urednica časopisa Zaposlena

'Tijekom karijere dobila sam puno nagrada, ali je ova svakako posebna. Smatram da ne postoji žena koja nije zaposlena jer i one koje nisu u radnom odnosu neprestano su u ulozi majke, supruge, sestre ili prijateljice. Prema tome, svaka od njih zaslužuje žene godine', izjavila je Alemka Markotić nakon proglašenja.

Časopis Zaposlena ovaj izbor održava već 25. puta, predstavljajući žene koje su svojim radom posebno obilježile proteklu godinu, promovirale ženska prava kroz vlastitu profesiju te nastojale utrti put svojim mlađim kolegicama. Jedan od ciljeva ovog projekta je poboljšati medijski tretman žena te otkloniti stereotipne uloge koje im se često nepravedno dodjeljuju. 

Vjerujemo kako će i ovogodišnja dobitnica nagrade, prof.dr.sc. Alemka Markotić, dr.med., nastaviti svojim iznimnim djelovanjem i postignućima u karijeri utjecati na mnoge žene i ohrabrivati ih da se odvaže raditi ono što žele, što ih ispunjava i za što su kompetentne. Svi već znaju njena tri zlatna pravila u trenutnoj borbi protiv korona virusa: distanca, higijena i izbjegavanje bliskog kontakta, a vjerujemo kako će i njeno ime i prezime, ali i sve što čini za naciju, ostati upamćeno kao djela jedne od najsnažnijih i najinspirativnijih žena ove, ali i nadolazećih godina. 

PR članak

Komentari:

chile chai 26.09.2020.:

Start generating extra cash online from home more than $22k by doing very easy work just in spare time. Last month i have got paid $22745 from this easy home job. Join this job right now and makes more cash every month online. Just follow web link here to get started...Open This Website......www.xurl.es/j8dhd

betasom506@xenzld.com 16.07.2020.:

[ Work At Home For USA ]Mʏ ʟᴀsᴛ ᴘᴀʏ ᴄʜᴇᴄᴋ ᴡᴀs $8471 working 9 hours a week online. My younger brothers friend has been averaging 12k for months now and he works about 29 hours a week. I ᴄᴀɴᴛ ʙᴇʟɪᴇᴠᴇ ʜᴏᴡ ᴇᴀsʏ ɪᴛ ᴡᴀs ᴏɴᴄᴇ I ᴛʀɪᴇᴅ ɪᴛ ᴏᴜᴛ.....www.wikitrender.com

betasom506@xenzld.com 16.07.2020.:

ᴍʏ ʟast month pakge ᴡᴀs ғᴏʀ

Komentiraj
Popularno na blogu