Objavljeno 05.08.2013.

Veliki se broj ljudi osjeća zarobljeno u braku

Čak se 20 % bračnih parova osjeća zarobljenima u braku, a ne mogu napustiti bračnu zajednicu zbog zajedničkih financijskih odluka donesenih tijekom zajedničkog života.

Šokantni podatci pokazuju kako se jedna od deset osoba osjeća zarobljeno u braku bez ljubavi, a 15 % njih izjavilo je kako bi voljeli bi da su za životnog partnera izabrali drugu osobu.

Muškarcima nezadovoljstvo u braku predstavlja pad uzbuđenja u seksualnom životu, dok ženama nedostaje zabave te ih muči prevelika briga za novac. Trećina je žena izjavila kako bez obzira što je za njih brak završio, ostaju u toj vezi zbog straha od financijske nestabilnosti.

Amanda McAlister, voditeljica obiteljskog zakona u Slater & Gordon, koja je naručila istraživanje izjavila je: 'Još uvijek u društvu prevladava stav kako bi trebali ostati zajedno, bez obzira koliko su nezadovoljni.

'Moj posao kao obiteljskog odvjetnika u posljednjih 15 godina omogućio mi je da vidim kako muškarci i žene ostaju zajedno u vezi bez ljubavi mnogo dulje nego što su željeli, a sve to zato što su osjećali krivnju ili strah od samačkog života', dodala je Amanda.

Razvod može biti oslobađajuće iskustvo, a dodatna su istraživanja pokazala kako su djeca sretnija ako su njihovi roditelji sretni.

Foto: sxc.hu
A.Đ./femalefirst

Povezani sadržajKomentiraj