Objavljeno 06.12.2018.

Unikatne rukotvorine Spomenarak

Anita Kristijan je zaposlena majka trojice sinova iz Slavonskog Brod, a užurbanost života i svakodnevne obveze su je navele da uspori i posveti se onome što voli.

Anita je dugi niz godina svoju ljubav prema kreativnom izražavanju koristila kako bi sebi i bliskim osobama izrađivala različite predmete, a osobito u vrijeme blagdana. Onda se odlučila na korak dalje i danas njezine rukotvorine krase mnoge domove.

Prije tri godine, Anita je prvi put odlučila svoje radove izložiti na Katarinskom sajmu koji se tradicionalno svake godine održava u Slavonskom Brodu, i tako već 23. godine.

Njezini radovi nose ime Spomenarak, a ideja za naziv je nastala potaknuta sjećanjima iz djetinjstva kad su se djevojčice jedna drugoj upisivale u bilježnicu koju su zvale spomenar. Anita je toj riječi dodala inicijale svoga imena i nastao je SpomenarAK.

Od Fimo mase izrađuje minijature za medaljone, naušnice, a od ove godine i figurice za šalice. Iz njezine mašte nastaju i lutkice od čarapa, a najpopularniji su majmunčići. Najveći hit u posljednje vrijeme su okvirovi za slike s personaliziranim tekstovima i gumbićima te obiteljska stabla.

U Božićno vrijeme najtraženije su kuglice s anđelom koji čuva ime vama drage osobe i kuglice s imenom. Također, Anita u zimskim danim izradi i mnoštvo adventskih vijenaca i vijenaca za vrata, i to sve ručno. Nije zanemarila niti ljeto, pa u ponudi ima unikatne i kreativno ukrašene cekere.

Anita je uvijek spremna prihvatiti svaku molbu kupaca kako bi izradila nešto na svoj način, a po njihovoj želji.

'Sretna sam što sam tako prisutna u brojnim domovima jednim svojim malim dijelom jer svaki moj i najmanji rad dobio je nešto moje u trenucima nastajanja. Nije serijski, unikatno je, oko svakog predmeta sam isplela priču svojom maštom, a rukama ju ostvarila.' - ističe Anita.

Anitu i njezin rad možete pratit putem Facebooka.

Nagradni natječaj:

Spomenarak i cafe.hr daruju jednoj osobi unikatni adventski vijenac, a sve što trebate napraviti kako bi ga osvojili je poslati u jednoj rečenici razlog 'zašto volim Božić' na info@cafe.hr s naznakom Spomenarak.

Igramo se do srijede - 12.12.2018.

Nagradu je osvojila:
- Petra Landripet 

Foto: facebook
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj