Objavljeno 16.01.2015.

Tuširate li se svakodnevno? Nakon što ovo pročitate možda više nećete!

Vjerujemo kako se svatko od nas dnevno otušira barem jedanput! Navika je to koju bi svatko pozdravio, ali stručnjaci tvrde kako to ne bismo trebali činiti, naročito preko zimskih dana.

S Medicinskog sveučilišta u San Diegu dolazi nam zanimljivo istraživanje. Naime, tim stručnjaka koje predvodi dr. Casey Carlos tvrdi kako za našu kožu svakodnevno tuširanje nije dobro. Ovo se posebno odnosi na godišnje doba kao što je zima.

Zimi je koža osjetljivija, više se suši i podliježe brojnim oštećenjima koje ljeti obično nemamo. Sigurno ste primijetili kako vam je koža na rukama preko zimskog perioda jako oštećena. Upravo to se događa koži na cijelom tijelu. Dr. C. Carlos tvrdi kako je vrlo bitno kako se tuširamo. 

Pročitaj još:

 
Važno je ne polijevati se vrelom vodom, koja godi preko zima, ali je jako štetna. Također, bitno je i kako se sapunamo. Nije potrebno cijelo tijelo detaljno sapunati. Puno je zdravije nanijeti sapun na 'kritične' dijelove tijela, kao što je pazuh, stopala, intimni dijelovi. Koža se sama regenerira, tako se jednako sama i čisti, stoga nije potrebno dugotrajno i detaljno sapunanje.

Nadalje, ukoliko se ne možete odreći vrele vode i detaljnog sapunanja nakon tuširanja na tijelo nanesite losion za tijelo. Važno je kožu nahraniti, odnosno hidratizirati.

Foto: pinterest.com
M.Đ.

Povezani sadržajKomentari:

baustelac 08.09.2015.:

volio bi se mijenjati za posao s tim strucnjacima. Dosadi tusiranje svaki dan

Ana 06.02.2015.:

jok nego cu da bazdim

Smellord 23.01.2015.:

Ja se opce ne tusiram, znaci ok sam

Komentiraj