Objavljeno 03.03.2018.

Stablo u Njemačkoj već 100 godina služi kao posrednik u pronalaženju ljubavi

500 godina staro stablo kojeg nazivaju 'Hrast mladenaca' nalazi se u Njemačkom gradu Eutinu. Ima svoju poštansku adresu i svakodnevno primi oko 40 pisama.

Hrast mladenaca je adresa za ljude diljem svijeta koji traže ljubav, s nadom da će im netko pisati nazad. S toliko dostupne tehnologije zvuči pomalo nemoguće da netko trži ljubav pišući pisma stablu u Njemačkoj.

Poštar koji dostavlja pisma Hrastu mladenaca ističe kako je u vezi njega nešto posebno čarobno i romantičnoHrast mladenaca je star oko 500 godina, a pomoć u pronalasku ljubavi je postao prije 100 godina. 

1980. godine djevojka Minna se zaljubila u mladog proizvođača čokolade Wilhelma, ali se njezin otac suprotstavio vezi. Par nije odustao od svoje ljubavi nego su počeli razmjenjivati ljubavna pisma u tajnosti, ostavljajući ih kod Hrasta mladenaca. Nakon godine dana, Minnin je otac doznao kako je održala vezu s Wilhelmom te joj je dopustio da se uda. Par se vjenčao 02. lipnja 1891. godine ispod stabla koje je održalo njihovu ljubav.


Foto: youtube/PrSc
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj