Objavljeno 17.03.2019.

PROMijeni me - inicijativa za maturalnu večer

'PROMijeni me' je inicijativa za prikupljanje odjeće i obuće za maturante koji si ne mogu priuštiti odjeću za maturalnu večer (ili samo ne žele da njihovi roditelji bankrotiraju) kako bi ipak sudjelovali u najvažnijoj večeri do sada - onoj maturalnoj.

Naziv 'PROMijeni me' dolazi od engleske riječi 'Prom' (maturalna večer) i glagola 'promijeniti' što se odnosi na promjenu vlasnika stvari (haljina, cipela, torbica…).

Inicijatorica Tea Čizmek Mesarić je pokrenula ovu priču zato što vjeruje da svi mi imamo sve, netko ima viška, netko manjka, ali pametnijom raspodjelom možemo postići da nitko ne oskudijeva. Prošle godine je vidjela jednu objavu u kojoj su se poklanjale cipele za maturanticu, pa je došla na ideju da sljedeće godine pokrene nešto slično. Tako je sve i započelo - objavila je svoje 3 haljine i jedne cipele, a kasnije nadodala još nekoliko haljina i cipela.

Pokloniti možete na sljedeći način:
1. Donatori nam pošalju fotografije predmeta koje žele donirati.
2. Fotografije objavimo na našoj FB stranici.
3. Maturant/ica odabere željeni predmet (komentarom ili u inboxu).
4. Spajamo donatore i maturante, kako bi donatori direktno poslali maturantima predmet/e.

Inicijativa traje tek tjedan dana i do sada su prikupljena 34 predmeta, a posebno smo sretni što smo već uspjeli spojiti 2 maturantice i donatorice.

Ono što nas je dodatno ganulo je gesta jedne drage djevojke s područja Pule koja je odlučila pokloniti 2 šminkanja za maturalnu večer.

Inicijativa se odvija putem Facebook stranice.

PR članak

Povezani sadržajKomentiraj