Objavljeno 26.03.2019.

Pokrenula web servis na kojem kineski roditelji biraju ime djetetu

19-godišnja Beau Jessup zaradila je tisuće i tisuće dolara putem online servisa kojeg je pokrenula kako bi pomogla roditeljima iz Kine odabrati englesko ime za dijete.

Special Name je servis koji roditeljima u Kini daje na izbor nekoliko imena koja će najbolje odgovarati njihovom djetetu, a kako bi ono jednog dana imalo manje 'problema' zbog tradicionalnog kineskog imena.

Putem svoje stranice Beau je pomogla pronaći imena za 677.900 djece i zaradila preko 400.000 dolara, što joj je bilo i više nego dovoljno da pokrije troškove studiranja.

Na ideju da pokrene Special Name, Beau je došla 2015. godine nakon što je posjetila Kinu s ocem koji je bio na poslovnom putu. Očev poslovni partner ju je pitao da mu pomogne izabrati englesko imena za njegovu kći.

Beau je shvatila kako je mnogim Kinezima englesko ime olakšavajuća okolnost, ali i to kako je izbor imena u toj zemlji iznimno važan. Nakon povratka u Ameriku od roditelja je posudila 1.500 dolara kako bi platila web dizajneru da podigne njezinu stranicu.

Kako bi roditelji dobili prijedlog imena za dijete na web stranici od 12 ponuđenih karakteristika biraju pet za koje žele da se nalaze u imenu. Putem algoritma roditeljima se ponude tri imena na izbor.


Foto: pexels
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj