Objavljeno 13.11.2017.

PIK godišnje proizvede 2.625 km Kranjske kobasice - više od dužine hrvatske kopnene granice

Prema informacijama iz PIK Vrbovca, kompanija godišnje proizvede i proda 2.625 kilometara Kranjske kobasice, a hrvatska kopnena granica dugačka je 2.374,9 kilometara.

PIK Vrbovec tako godišnje proda Kranjske kobasice više od dužine ukupne hrvatske kopnene granice, što uključuje granice s Bosnom i Hercegovinom, Slovenijom, Mađarskom, Srbijom i Crnom Gorom.

Zašto Hrvati toliko vole Kranjsku?


Kobasice su dio tipičnih obiteljskih jela koje nas podsjećaju na djetinjstvo i obiteljsku atmosferu. U hladnije jesenske dane kada nam treba konkretnija hrana, kobasice za kuhanje i pečenje posebno postaju popularne, a rado ih kombiniramo s kupusom, grahom i varivima. Hladniji dani i miris Kranjske neizbježno podsjećaju na advent kojemu se veselimo i štandove koje volimo posjetiti i uživati u predblagdanskom ozračju, druženju i ukusnim kobasama.

 
Kobasice su uvijek dobra ideja


Bilo da kuhamo za sebe i svoje ukućane ili nam dolaze prijatelji na druženje, kobasice su uvijek dobra ideja. Kranjska se brzo priprema, lako kombinira, prepoznatljivog je okusa i dobar izbor s kojim ne možemo pogriješiti, što potvrđuje i činjenica o prodanim količinama. Iz navedenog zaključujemo da Hrvati jedu kobasice u svim godišnjim dobima, u proljeće i ljeto roštilj je nezamisliv bez Kranjske, a isto tako često je birana namirnica za kampiranje i izlete.



PR članak






Povezani sadržaj



Komentiraj