PIK Vrbovec tako godišnje proda Kranjske kobasice više od dužine ukupne hrvatske kopnene granice, što uključuje granice s Bosnom i Hercegovinom, Slovenijom, Mađarskom, Srbijom i Crnom Gorom.
Zašto Hrvati toliko vole Kranjsku?
Kobasice su dio tipičnih obiteljskih jela koje nas podsjećaju na djetinjstvo i obiteljsku atmosferu. U hladnije jesenske dane kada nam treba konkretnija hrana, kobasice za kuhanje i pečenje posebno postaju popularne, a rado ih kombiniramo s kupusom, grahom i varivima. Hladniji dani i miris Kranjske neizbježno podsjećaju na advent kojemu se veselimo i štandove koje volimo posjetiti i uživati u predblagdanskom ozračju, druženju i ukusnim kobasama.
Kobasice su uvijek dobra ideja
Bilo da kuhamo za sebe i svoje ukućane ili nam dolaze prijatelji na druženje, kobasice su uvijek dobra ideja. Kranjska se brzo priprema, lako kombinira, prepoznatljivog je okusa i dobar izbor s kojim ne možemo pogriješiti, što potvrđuje i činjenica o prodanim količinama. Iz navedenog zaključujemo da Hrvati jedu kobasice u svim godišnjim dobima, u proljeće i ljeto roštilj je nezamisliv bez Kranjske, a isto tako često je birana namirnica za kampiranje i izlete.
PR članak