Objavljeno 24.03.2020.

Muškarci se osjećaju nesigurno ako partnerica više zarađuje!

Nije nepoznanica kako tema novca u vezama može biti problem. I činjenica je kako se muškarci osjećaju nelagodno ako žena u kućanstvu pridonosi s većim prihodom.

Razina stresa kod muškaraca se povećava ako djevojka ili žena zarađuje 40 posto više, otkriva istraživanje provedeno na Sveučilištu Bath na 6.000 heteroseksualnih parova koji su u braku ili žive zajedno u razdoblju od 15 godina.

Ako muškarac ekonomski ovisi o ženi, povećavaju se razina psiholoških poremećaja kojima je sklon, a obuhvaćaju osjećaje tuge, tjeskobe, nemira, beznađa i bezvrijednosti.

Muškost je usko povezana s pružanjem glavnog financijskog prihoda u obitelji. No, to je sve više promijenjeno zaradama njihovih partnerica, zbog čega će muškarci vjerojatno osjetiti visoku razinu psiholoških poremećaja.

Muškarci su sretniji kada oba partnera financijski pridonose kućanstvu, ali kao osoba koja više pridonosi. Idealan udio financija za muškarce bi bio 60 posto u odnosu na 40 posto za žene.

Postotak žena koje zarađuju više od muževa 1980. godine je bio 13 posto, 2000. godine brojka se popela na 25 posto, a 2017. na 31 posto.

Bi li razlika u plaći na bilo koji način utjecala na vaš odnos s partnerom?

Foto: freepik
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj