Objavljeno 09.01.2019.

Loša oralna higijena povećava rizik od impotencije

Istraživanje otkriva da će muškarci vjerojatnije patiti od erektilne disfunkcije ako ne peru svoje zube dva puta na dan. Bolesti desni koje su uzrokovanje lošom higijenom povećavaju izglede za oštećenje krvnih žila koje opskrbljuju penis.

Izravna veza između erektilne disfunkcije i higijene zuba je utvrđena istraživanjem koje je provedeno na Sveučilištu Jinan u Kini na uzorku od 200.000 muškaraca.

Loša oralna higijena može utjecati na učinak muškarca u spavaćoj sobi!

Znanstvenici su otkrili da su bolesti desni kod muškaraca povezani s lošom oralnom higijenom te se i do 2,85 posto više skloni borbi s potencijom.

Odrasle osobe imaju određeni stupanj oštećenja desni, koji se može pogoršati i postati zdravstveni problem uslijed nedostatka oralne higijene.

Znanstvenici preporučuju da ljudi peru zube najmanje dva puta dnevno te ih svakodnevno čiste zubnim koncem.

Većina muškaraca starijih od 40 godina ima problema s impotencijom. Znanstvenici vjeruju da su erektilna disfunkcija i bolesti desni povezani jer su oba uzrokovana istim tipom upale u krvnim žilama.

Prošle godine je objavljeno istraživanje na Sveučilištu Granada u Španjolskoj - prva studija o povezanosti europskih muškaraca s rizikom od impotencije, te je otkriveno kako gotovo 3/4 muškaraca točnije 74 posto koji imaju probleme u spavaćoj sobi također imaju i bolesne desni. U usporedbi s 58 posto muškaraca bez problema s erekcijom, ali s problemima oralnog zdravlja.

Foto: pixabay
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj