Objavljeno 03.12.2018.

Koristite ove namirnice prije konzumiranja alkohola i izbjegnite mamurluk

Sigurno ste se puno puta zatekli u situaciji da ste u gradu s društvom, svi pijuckaju i super im ide, a vi niste baš za takvu akciju. Ili pak u situaciji da ste jutro nakon izlaska i velike količine popijenog alkohola probudili s užasnom glavoboljom.

Ukoliko se pronalazite u jednom od ovoga dvoje onda imamo super rješenje za vaše probleme. Sve što trebate napraviti je poslušati naše savjete koji uistinu nisu jako teški.

Hrana


Glavno i ključno prije svakog izlaska je dobro se najesti. Neki će zasigurno reći kako ne mogu baš konzumirati alkohol nakon što dobro jedu, ali zapravo je vrlo bitno što jedete. 

Vrlo je bitno pametno i pažljivo birati namirnice koje konzumirate prije ispijanja alkohola. Alkohol na prazan želudac nikako nije dobra ideja, a ukoliko budete konzumirali ove namirnice jamčimo vam jutro poslije bez mamurluka.

1. Jaja - jamče jutro bez mamurluka jer u sebi sadrže aminokiseline koje uspješno sagorijevaju alkohol (iako ne sav).

2. Piletina - hrana koja sadrži mnogo proteina super je u kombinaciji a alkoholom jer usporava porast alkohola u krvi.

3. Mlijeko i mliječni proizvodi - kada konzumirate alkohol, naročito pivo sigurno dolazi trenutak kada ćete učestalo ići na wc - urinirati. Tako dolazi do tzv. hidratacije tijela, a to sutra dan prouzrokuje glavobolju i osjećaj žeđi. Mlijeko je puno kalcija i vode, a i jedno i drugo se gubi učestalim mokrenjem.

4. Losos - alkohol uspješno uklanja vitamin B iz vašeg organizma, što i nije tako dobra stvar. Losos je namirnica koja obiluje vitaminom B stoga se toplo preporučuje konzumirati ga prije konzumiranja alkohola.

Foto: pixabay
M.D.

Povezani sadržajKomentiraj