Objavljeno 23.09.2019.

Kavana u Japanu poslužuje 22 godine staru kavu

Mala kavana u Osaki u Japanu 'The Münch', vjerojatno je jedino mjesto na svijetu gdje možete uživati u šalici svježe kuhane kave stare 22 godine. Ako si to možete priuštiti, jer cijena šalice je vrtoglavih 914 dolara.

Priča s najskupljom kavom na svijetu je započela prije desetljeća, slučajnom pogreškom. Vlasnik Kanji Tanak jednom je prilikom zaboravio kavu u hladnjaku, a kada ju je pronašao nakon više od pola godine pomislio je da ju baci. Na sreću odlučio ju je probati i na njegovo iznenađenje imala je posebno dobar okus.

Kada je shvatio kako je njegova kava još uvijek pitka, odlučio ju je staviti u drvene bačve radi poboljšavanja okusu, što je inače bila praksa za alkohol.

Stavio je svu kavu u bačve i ostavio je da odstoji 10 godina, a ona je nakon toliko vremena postala slatka, poput sirupa.

Nakon toga je nastala njegova čuvena vintage kava, koju poslužuje na svoj način. Kavu postavi u filter i onda vrlo polako sipa vodu, i to toliko sporo da je potrebno 20 minuta prije nego prva kapljica kave padne u spremnik ispod filtra.

Vintage kava se servira u drvenoj bačvi, sa slavinom i izljeva se u jedinstvene šalice.

Oni koji su je probali okus uspoređuju s desertnim vinom i s čokoladnim notama. 


Foto: yelp.com
A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj