Objavljeno 11.04.2017.

Istraživanje: Koliko su stanovnici Hrvatske uistini sretni?

Koliko su stanovnici Hrvatske sretni? Jesu li stanovnici različitih regija u Hrvatskoj podjednako sretni? Što nas čini sretnima: je li to zdravlje, novac, obitelj, prijatelji ili možda neka kombinacija svega nabrojenog?

Tko je sretniji: muškarci ili žene, stariji ili mlađi, Karlovčani ili Puljani, konobari ili vozači? Jesmo li tvorci svoje sreće? Možemo li je povećati? Mijenja li se osjećaj zadovoljstva i sreće kroz vrijeme, i o čemu to ovisi?

Istraživanje provode znanstvenici Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar uz financijsku potporu Hrvatske zaklade za znanost

Cilj je ustanoviti jesu li, i u kojoj mjeri, stanovnici Hrvatske sretni, o kojim to sve uvjetima ovisi i kako se osjećaj sreće mijenja kroz vrijeme.

Podaci će se skupljati u više navrata, a svakih godinu dana ponovno će ispitati iste osobe, što će im omogućiti da prate promjene koje su se u međuvremenu dogodile. 

Pozivamo Vas da sudjelujete u ovom istraživanju! Upitnik možete ispuniti kada god to Vama odgovara: samo kliknite na Ispuni upitnik i dalje slijedite upute. 

Izvor, foto: sreca.hr, pixabay
M.Đ.


Povezani sadržajKomentiraj