Objavljeno 06.09.2017.

Iskrene ispovijesti o tome kako je biti u dogovorenom braku!

Na društvenoj mreži Reddit raspravljalo se o ljubavnoj temi, odnosno temi dogovorenih brakova ... Donosimo vam iskrene ispovijesti osoba koje se nalaze u dogovorenim brakovima.

Svoja iskustva odlučili su podijeliti sa svijetom i time otkrili kako dogovoreni brak i nije toliko loš niti nesretan.

'Rođena sam Amerikanka, a po podrijetlu Indijka. Za američke dečke sam bila previše Indijka, a za Indijce previše Amerikanka. Studirala sam i nisam izlazila na spojeve. Međutim, upoznala sam mnoge slobodne muškarce na indijskim stranicama za dogovaranje brakova, no niti jedan mi se nije svidio. Kako se približavala tridesetima, pritisak je samo rastao.

S vremenom sam odustala od pronalaženja partnera, ali moj otac je imao bolju ideju. Poslao mi je profil jednog muškarca i rekao da ga proučim. Nisam bila zainteresirana, ali sam mu ipak odlučila poslati mail. Odgovor sam dobila nakon mjesec dana. Rekao mi je kako želi novu godinu započeti sa mnom. Komunicirali smo neko vrijeme preko e-maila, zatim telefona, prvi put smo se vidjeli u veljači, a vjenčali smo se u ožujku.

Imamo već šestogodišnjeg sina, a njih dvojica su moj cijeli svijet. Jako sam zahvalna ocu što mi je našao upravo njega' - extremely_apathetic.

'Upoznala sam ga 9-tog u mjesecu, pristala na brak 15-tog, a vjenčali smo se 20-tog. Progovorili smo doslovno dvije riječi i to u prisustvu njegove obitelji. Zajedno smo već 13 godina. Naš brak, kao i svaki drugi ima uspone i padove, ali se jako dobro slažemo. Pokušava me učiniti sretnom kako god može.

Dobri smo prijatelji i naravno volim ga. Nisam imala iskustva s vezama, zato je za mene ljubav upravo ono što osjećam za njega' - Kittiesandunicorns.

'Svoju suprugu sam upoznao u Chandigarhu u Indiji. Moj djed i njezin otac zajedno su služili vojsku. Kada su se naše obitelji susrele, ona i ja smo se pozdravili i od tad se sve dogovaralo. Završavao sam fakultet, a ona je još bila u srednjoj školi.

Od tad je nisam vidio dok nisam posjetio Indiju i onda smo počeli izlaziti. Vjenčali smo se nakon godine dana te se ona preselila u Ameriku. Nakon nekoliko godina dobili smo prvo dijete. U braku smo već 20 godina i mogu reći da smo jako sretni. Naravno, ništa nije 100 posto savršeno, svađamo se tu i tamo kao svaki par. Ali ona je svih ovih godina bila stvarno predivna partnerica, a mislim da sam joj uzvratio' - city-of-stars.

'Imam 27 gosina, a moja supruga 26. Oboje smo liječnici te smo imali dogovoreni brak. I što se mene tiče on nije mogao ispasti bolje. Borio sam se s društvenim prihvaćanjem i imao nisko samopoštovanje dok nisam upoznao jednu lijepu djevojku. Čak sam htio prekinuti zaruke, jer me uhvatila panika kako sve to neće uspjeti. Ono što tada nisam znao je koliko ću se zaljubiti u nju.

Doslovno je probudila u meni dugo uspavanog muškarca i donijela radost i sreću u moj život. Zato sam pomalo depresivan ako dan ne mogu započeti s njezinim licem pred mojim očima. Jako je volim' - Drdontlittle.

Foto: pexels
A.Đ./redbookmag

Povezani sadržajKomentiraj
Popularno na blogu