Objavljeno 17.01.2020.

Gotovo desetljeće duži životni vijek imaju bogati

Novo istraživanje sugerira kako je bogatstvo povezano s čovjekovim životnim vijekom. Bogatstvo je povezano s povoljnim zdravstvenim stanjem i s tendencijom gotovo desetljeća dužeg životnog vijeka.

Istraživanje koje je provedeno na Sveučilištu London (UCL) otkriva kako najbogatije osobe imaju tendenciju da žive daleko duže od onih koji su najsiromašniji s obzirom na bolesti i invaliditet.

Analiza podataka istraživanja je objavljena u časopisu Journal of Gerontology, a analizirani su podaci više od 25.000 osoba starijih od 50 godina iz Velike Britanije i Amerike koje su obuhvaćene istraživanjem. Iako nije bilo velike razlike u očekivanom životnom vijeku između Velike Britanije i Amerike, bogatstvo je imalo značajan utjecaj na to koliko su godina sudionici istraživanja živjeli.

U dobi od 50 godina najbogatiji muškarci u Velikoj Britaniji i Americi su živjeli dodatnih 31 godinu dobrog zdravlja u usporedbi s 22 do 23 godine za one iz najsiromašnije skupine.

Žene iz najbogatijih grupa u Velikoj Britaniji i Americi su živjele dodatnih 33 godine dobrog zdravlja u usporedbi s 24 do 25 godina kod najsiromašnijih.

'Iako je životni vijek koristan pokazatelj zdravlja, kvaliteta života kako odrastamo je također presudna. Mjerenjem zdravog životnog vijeka možemo dobiti procjenu broja godina života provedenog u povoljnim zdravstvenim stanjima ili bez invaliditeta.' - ističe voditeljica istraživanja Paola Zaninotto.

Foto: pixabay
A.Đ.

Povezani sadržajKomentari:

Linda Mark 20.02.2020.:

KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE KOMPANIJE

Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texas u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u aprilu 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim propalicama tamo koje ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro da ih više ne čujete, učinili su mi to dva puta prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen u roku od 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zainteresovani ste za zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti putem e-maila ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Bez kreditnog čeka, nema prodavača sa samo 2% kamate i boljim planovima otplate i Ako želite da se obratite bilo kojoj firmi u vezi sa osiguravanjem zajma bez obezbeđenja, obratite se gospodinu Davidu Wilsonu danas za vaš zajam

Nude sve vrste zajma koje nude

Kratkoročni zajam (5_10 godina)
Dugoročni zajam (20_40)
Zajam za medijski termin (10_20)
Oni nude zajam poput
Zajam za dom ............., Poslovni zajam ........ Dug kredita .......
Studentski zajam .........., Zajam za pokretanje posla
Poslovni zajam ......., zajam kompanije .............. itd
Email .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)
Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je financijski zajam David Wilson pravo mjesto, molim vas, recite mu da sam vam gospođa Linda McDonald usmjerila sreću ................... ....

moip N, 21.01.2020.:

MOJO svedočenje Dobar dan,\r\n moje ime je Azwandy, građanin sam Švedske. želim\r\nda svedočim o dobrom zajmu zajma koji mi je pokazao svjetlo nakon\r\nprevareni od strane četiri različita lažna Internet kreditora, svi oni\r\nobećaj mi zajam nakon što sam tražio da platim mnoge\r\nnaknade koje nisu ništa proizvele i nisu dale pozitivan učinak\r\nrezultata. Izgubio sam puno novca blizu 32.000 eura\r\n    Jednog dana dok sam pretraživao internet naletio sam na stari post\r\no još jednoj žrtvi poput mene koja je dobila kredit od Ranner kredita, nakon što sam pročitala njeno svjedočenje, odlučila sam se samo\r\ndaj ga zadnji put suđenje, prijavila sam se putem e-maila\r\ni u roku od 48 sati dobio sam zajam od 32.000 eura. Nisam mogao vjerovati\r\nmoje oči, sad sam opet sretna i bogata i zahvaljujem Bogu da takve kreditne kompanije poput ove još uvijek postoje na ovim prevarama na sve strane, molim vas da savjetujem svima koji trebaju kredit da posjete e-poštu ,,, (rannerloan565@gmail.com), oni nikada neće propasti\r\nvi i vaš život će se promeniti kao i moj.\r\nBrzo se obratite (rannerloan565@gmail.com) već danas i uzmite njihov zajam od njih.\r\nOstanite sigurni i blagoslovljeni

Komentiraj