U ubrzanom tempu života, ljudi se često osjećaju usamljeno i utjehu pronalaze u nezdravoj hrani. Prema istraživanju objavljenom u časopisu American Medical Association otkrivena je povezanost između jedenja čokolade i depresije. Čokolada sadrži sastojke koji podižu raspoloženje.
'Ljudi jedu puno hrane kako bi se utješili i odvratili pozornost od trenutne situacije. Okreću se uglavnom slatkoj i masnoj hrani kako bi se osjećali lakše', - ističe nutricionistica Rupali Datta.
Jedenje previše slatke hrane ili hrane s visokim udjelom masti može biti zarazno. Konzumiranje takve hrane pokreće oslobađanja hormona dopamina u mozgu što utječe na dobro raspoloženje osobe. I stoga, što više takve hrane jedete, to mozak postaje više ovisan o njoj.
Sklonost korištenja hrane za samo-liječenje utječe na prejedanje i pojavu debljanja. U slučaju emocionalnog prejedanja, nemojte se ustručavati potražiti pomoć stručnjaka.
Foto: pexels
A.Đ.