Objavljeno 25.05.2014.

Dolazi ljeto, a vi želite imati glatke noge!

Neovisno o tome bliži li nam se ljeto ili ne, imati glatke noge je svakako IN. Postoji nekoliko načina kako ukloniti neželjene dlačice, što bezbolnih, što bolnih, ali uz dugotrajnije rezultate.

Što učiniti kako bi vam depilacija bila što bezbolnija, učinkovitija, ali i dugotrajnija? Prije svake depilacije, bila ona klasična depliacija britvicama, voskom ili električnim epilatorom važno je pripremiti kožu.

Najmanje jedan dan prije brijanja nogu napraviti temeljiti piling kako bi se uklonile sve odumrle stanice kože, ali i kako bi se izbjeglo urastanje dlačica. Piling je najbolje izvoditi kružnim pokretima, tako se istodobno potiče cirkulacija krvi i limfe.


Načini uklanjanja dlačica


Brijanje je svakako jedno od najstarijih, ali i najbezbolnijih metoda uklanjanja neželjenih dlačica. Vrlo je važno uz prethodnu pripremu kože imati i kvalitetnu britvicu. Kontinuiranim korištenjem kvalitetne britvice uz gel za brijanje izbjeći ćete neugodno crvenilo i moguće peckanje kože. Preporučujemo Gillette Venus Embrace britvice i Gillettov Satin care gel.

Električni epilator je metoda koja pomaže u uklanjaju dlačica, ali s dugotrajnijim rezultatima, naravno uz prethodnu pripremu kože. Naime, uz pomoć epilatora riješit ćete se dlačica slijedeća tri do četiri tjedna. Dugotrajnim korištenjem epilatora dlačice se prorijeđuju i sporije rastu što je velika prednost, ali uz jedan mali nedostatak, a to je poprilična bol. Električni epilator, iako je skuplji od britvica, kroz koju godinu se isplati, jer ga jednom kupite i koristite godinama.

Vosak ima učinak jednak električnom epilatoru i jednake rezultate. Možete sami kupiti trakice voska i pokušati kod kuće, prije pripremiti kožu i nanijeti puder za umirivanje kože, a dlačice moraju biti dugačke najmanje pola centimetra. Potezi bi trebali biti brzi i suprotni rastu dlačica, a poslije depilacije potrebno je na noge nanijeti umirujući gel ili kremu protiv iritacije. Naravno, uvijek se možete odlučiti  i za odlazak u kozmetički salon.

Kreme možete promaći u drogerijama i jednako su učinkovite kao i prethodne metode. Koža se pripremi, nanese se krema i već kroz nekoliko minuta rezultati su vidljivi. Prednost je svakako što ne boli i može se koristiti na bilo koju dužinu dlačice, a u pravilu rezultat je dvostruko duži nego kod brijanja. Preporučujemo Veet kreme.

Koji god način depiliranja odaberete, noge će zasigurno biti blistave i glatke, a to je upravo ono što je najvažnije.

M.Đ.
Foto: photoxpress.com 

Povezani sadržajKomentiraj