Objavljeno 13.12.2019.

Dnevno drijemanje i dugo spavanje povećavaju rizik od moždanog udara

Ako volite dugo spavati ili dugo drijemati tijekom dana, to kako otkriva novo istraživanje, može imate negativan utjecaj na vaše zdravlje.

Kinesko istraživanje, objavljeno u časopisu Neurology, otkiva kako postoji povećan rizik od moždanog udara u kasnijim godinama života kod ljudi koji su spavali dulje od devet sati i onih koji su prakticirali dulje dnevno drijemanje.

Istraživanje je trajalo šest godina, a ispitane su navike spavanja na 31.750 odraslih osoba s prosječnom dobi od 61,7 godina. Ispitanici su otkrili koliko sati su spavali noću, koliko često su spavali tijekom dana i koliko često su spavali.

Rezultati su otkrili kako je kod onih osoba koje su spavale više od devet sati noću povećan rizik od moždanog udara u kasnijim godinama, za 23 posto.

Nadalje, osobe koje su drijemale često tijekom dana dulje od 90 minuta, do 25 posto se povećava vjerojatnost da će pretrpjeti moždani udar u odnosu na one koji su drijemali ispod pola sata.

'Istraživanje pokazuje kako su dnevni dremci i spavači imali nepovoljne promjene u razini kolesterola i povećani opseg struka, a oba su faktori rizika za moždani udar', ističe autor istraživanja Xiaomin Zhang.

Foto: pixabay
A.Đ.

Povezani sadržajKomentari:

Marie Alice 06.01.2020.:

SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROCITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU.
Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i takoder sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja prica u 2019. godini, prevarili su me neki zajmodavci, svejer sam tražio kredit dok konacno nisam upoznao ovu lijepu ženu koja mi je pomogla da dobijem internetsku zajam. Ovo je opipljivo svjedocanstvo kako sam primio kredit od 60,000 eura uz kamatnu stopu od 2%. Receno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlucio kontaktirati s njom i ona mi je pružila priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro zaradio kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com) (WhatsApp: +16014560144)

Komentiraj