Objavljeno 29.07.2019.

Čini se kako ponašanje vaših mačaka uvelike ovisi o vama

Bez obzira jeste li ljubitelji mačaka ili pasa, ako provodite vrijeme sa životinjama znate kako one imaju svoje osobnosti. Neke leže po kući cijeli dan, dok su druge energične i neće vas prestati gnjaviti.

Međutim, kada su u pitanju mačke, istraživanje otkriva kako one oponašaju osobnost svog vlasnika. Istraživanje objavljeno u časopisu PLOS ONE otkriva kako su mačke kada je u pitanju emocionalna stabilnost njihovih vlasnika doslovno njihova kopija.

Istraživanjem je obuhvaćeno 3.000 vlasnika mačaka i pet osobina koje uključuju: ekstroverziju, susretljivost, otvorenost, savjesnost i neurotičnost. Otkriveno je kako su ljudi s više neurotizma imali mačke s više problema u ponašanju, dok su vlasnici koji su ekstrovertirani imali mačke koje uživaju biti vani.

Na kućne ljubimce u velikoj mjeri utječe način na koji komunicirate s njima i način na koji 'upravljate' s njima.

Foto: pixabay
A.Đ.

Povezani sadržajKomentari:

Chacha Maricha 31.07.2019.:

Već sam isprogramiranu i deklariranu ATM karticu povukao maksimalno 1000 dolara dnevno tijekom najviše 20 dana. Toliko sam sretan zbog toga jer sam prošli tjedan dobio moj i iskoristio sam ga za dobivanje 20.000 dolara. MR MIKE daje karticu samo kako bi pomogao siromašnima i potrebitima iako je ilegalno, ali to je nešto lijepo i nije poput drugih prijevara koji se pretvaraju da imaju prazne bankomatske kartice. I niko se ne uhvati kad koristi karticu. uzmi svoje od nje. Samo joj pošaljite e-mail blankatm156@gmail.com

Komentiraj