Objavljeno 10.12.2016.

Čarobne ideje: Božićni ukrasi od prirodnih materijala

Mašta, inspiracija i volja dovoljni su ako sami želite stvoriti zimsko - blagdansko raspoloženje u svome domu. Mnoge lijepe ukrase možete izraditi sami ili uz pomoć drugih ukućana, a sve što što će vam biti potrebno možete pronaći u prirodi.

Priroda je bogata plodovima koji se na odličan način mogu uklopiti u božićne dekoracije. Svake jeseni šume su pune različitih plodova koji su idealni za izradu božićnih dekoracija.

Osim plodova (kesten, orah, badem, češer, žir...) biti će vam potrebne grane različitih debljina i podloge od oblica isječenog drveta. Zahvaljujući prirodi moguće je napraviti mnoštvo dekoracija.

Svijećnjak
Za izradu svijećnjaka potrebno je:
- grane
- staklena čaša za lučicu
- špaga, ljepilo
- nekoliko ukrasa (prirodnih i drvenih kupovnih)

Napravite podlogu za staklenu čašu od grana (4-6 komada) ili malih drvenih oblica. Grane možete povezati špagom ili spojiti ljepilom. Ako se odlučite za grane, nogice svijećnjaka možete napraviti od 2 grane ili primjerice 4 oraha. Kada završite postolje na njega ljepilom učvrstite staklenu čašu za lučicu te dodajte ukrase po želje.


Advent na oblici drveta
Za izradu adventa potrebno je:
- oblica isječenog drveta
- 4 svijeće
- ljepilo
- nekoliko ukrasa

Na drvenoj oblici odredite mjesto na kojem želite da se nalaze svijeće. Prvo učvrstite držače za svijeće ili primjerice neki ukras od stiropora (pahulju) te na to zalijepite svijeće. Sve ostale ukrase zaljepite po želji (češere, orahe ili kupovne ukrase koji će podići dekoraciju).
Advent na granama
Za izradu adventa potrebno je:
- grane
- 4 svijeće
- špaga, ljepilo
- nekoliko ukrasa

Grane izrežite na željenu dužinu i povežite špagom ili ljepilom. Koliko ćete gusto grane slagati i koliko visoko želite ići sami izaberite. Zaljepite držače za svijeće, postavite svijeće i ukrase po želji. 
Dekorativni bor
Za izradu bora potrebno je:
- grane (deblje i tanje)
- oblica isječenog drveta
- prirodni ukrasi (kesten, orah, badem, češer, žir...)
- kupovni drveni ukrasi
- ljepilo, čavlići

Za početak je potrebno izabrati kakvu podlogu želite da ima bor (od oblice ili grana). Ukoliko se odlučite za drvenu oblicu na nju je potrebno ljepilom učvrstiti tri osnovne grane. Ukoliko želite da podloga budu grane s čavlićima spojite 3-4 grane (ovisno o obliku). Pripremite grane različite deljine isječene u više dužina i sve ukrase koje ste skupili u prirodi ili kupili. Nakon toga sve je stvar mašte.A.Đ.

Povezani sadržajKomentiraj