Objavljeno 08.03.2018.

Avon označava Dan žena donacijom 100.000 kuna ženama žrtvama nasilja

Dan žena jeste dan u kojem slavimo snagu i hrabrost žena, a u Avonu na svojstven način, već tradicionalno, ovaj trenutak želimo posvetiti ženama važnim temama, poput borbe protiv nasilja.

Kampanju 'Čitaj između redaka' smo pokrenuli povodom obilježavanja svjetskog dana borbe protiv nasilja u obiteljite 16 dana aktivizma u studenom 2017. - i danas smo zaokružili donacijom od 100.000 kn prema našim partnerima u kampanji: 50.000 kn Udruzi Brod iz Slavonskog Broda i 50.000 kn Udruzi U.Z.O.R. iz Rijeke koje svojim radom i pružanjem savjetovanja i skloništa ženama direktno pomažu u rješavanju problema, ali i borbi protiv nasilja općenito.

U ime udruga zahvalile su se i potpredsjednica U.Z.O.R.-a Paula Bogović i Ana Marija Matanović, projektna koordinatorica Udruge Brod: 'Avon već dugi niz godina pokazuje osvještenost o neravnopravnom položaju žena u Hrvatskoj. Naše Udruge važna su karika za direktnu pomoć ženama i njihovim obiteljima kroz savjetovališta i skloništa i zahvalni smo Avonu što podržava naš rad.'

'Avon je kompanija za žene. Svoju ćemo borbu i podršku nastaviti, uz pomoć svih vas koji kupujete naše proizvode sa znakom beskonačnosti, i hvala vam na tome. Sretan vam Dan žena!' rekla je Lucija Josipović, Voditeljica Odnosa s javnošću i oglašavanju u Avonu.

U Avonovom katalogu nalaze se proizvodi sa znakom beskonačnosti i cjeloviti neto iznos od prodaje ide u ovakve kampanje i vraćanje lokalnoj zajednici. Udruga Brod je savjetovalište i sklonište za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja koja djeluje u Slavonskom Brodu, a Udruga U.Z.O.R. Rijeka savjetovalište i sklonište koje djeluje u Rijeci koje vodi i besplatni SOS telefon 0800 333 883.

Pozvani ste da progovorite o nasilju, jer ako o nasilju iskreno ne progovorimo, nikad neće prestati.

PR članak

Povezani sadržajKomentiraj